Де відремонтують двори Оболонського району Києва за 44 мільйони

Де відремонтують двори Оболонського району Києва за 44 мільйони

Водіям і пішоходам слід радіти. Столичні чиновники замовили ремонти прибудинкових доріг в Оболонському районі. Їх мають завершити до 30 грудня. Адреси робіт та відповідальних підрядників – дізнайтеся у матеріалі.

Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на тендери у системі держзакупівель ProZorro, які були оголошені у липні та серпні. Замовник робіт – Управління житлово-комунального господарства Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації.

Загалом на проведення робіт з капітальних ремонтів доріг асфальтового покриття у дворах витратять до 44 млн 68 тис. 215 грн в рамках 38 тендерів.

Де пройдуть роботи

вул. Бережанська, 12А

вул. Героїв Дніпра, 20А

вул. Героїв Дніпра, 38

вул. Героїв Дніпра, 51

вул. Героїв Дніпра, 59

вул. Дубровицька, 5

вул. Дубровицька, 12

вул. Йорданська, 9Г

вул. Йорданська, 11Д

вул. Йорданська, 22Б

вул. Йорданська, 24Б

вул. Кирилівська, 168-170

вул. Маршала Малиновського, 1

вул. Маршала Малиновського, 1 – вул. Маршала Тимошенка, 2Г

вул. Маршала Малиновського, 3А

вул. Маршала Малиновського, 4

вул. Маршала Малиновського, 32Б

вул. Маршала Малиновського, 36

вул. Мукачівська, 6

вул. Озерна, 20

вул. Олександра Архипенка, 8, 10

вул. Олександра Архипенка, 8Б

вул. Олександра Попова, 5

вул. Північна, 14

вул. Північна, 32

вул. Полярна, 6 - вул. Бережанська, 16А

вул. Полярна, 8Д

вул. Полярна, 8Е, 8Д, 8Г

вул. Петра Панча, 3, 5

вул. Петра Панча, 7, 9, 11

вул. Прирічна, 31-33

вул. Сокальська, 6

пр. Героїв Сталінграда, 12Г – 16Б

пр. Маршала Рокоссовського, 8 – 10А

пр. Оболонський, 7Б

пр. Оболонський, 28А

пров. Джерельний, 4А

Хто підрядники

Більшість робіт проведе ТОВ «СК Нева+». Це підприємство було засновано у 2019 році. Власник та директор – Армен Авеян з міста Канева на Черкащині.

З 2019 року фірма виграла у тендерах на загальну суму 155,5 млн грн, здебільшого – у Оболонському та Подільському районах Києва.

У 2016-2019 роках Армен Авеян був власником та директором однойменної компанії ТОВ «СК Нева», яка потім перейшла до Азамата Мусаєва.

Частину техніки для ремонту доріг «СК Нева+» орендує у комунального підприємства Київради – КАТП – 273904.

Меншу частину робіт по ремонту у дворах Оболонського району проведе ТОВ «Будівельна компанія «Мега Стайл». Заснована у 2017 році у Києві. Власник і директор – киянин Андрій Козярівський родом з Кіровоградщини.

З 2017 року ця компанія виграла у тендерах на 1,29 млрд грн.  Здебільшого – у Деснянському, Оболонському та Дніпровському районах столиці. Національна поліція підозрює, що у 2021 році службові особи комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" та ТОВ БК «Мега Стайл» могли заволодіти частиною коштів з 2,8 млн грн, виділених на ремонт місць загального користування на вул. Міста Шалетт, 14.

Також поліція підозрювала, що посадові особи Дарницької райдержадміністрації Києва отримали хабарі від депутата Київради за те, щоб ТОВ БК «Мега Стайл» отримала замовлення від районних чиновників на проведення будівельних робіт у мікрорайоні Бортничі. Щоправда, суду докази протиправної діяльності фірми по цих роботах слідчі не змогли надати.

У 2019 році поліція підозрювала, що «Мега Стайл» входила до списку підприємств, через які чиновники Оболонської райдержадміністрації можуть привласнювати частину бюджетних коштів. Щоправда, доказів наведено не було.

А ще підозрювали, що представники «Мега Стайл» у Деснянському районі могли бути причетними до крадіжки бюджетних коштів на ремонтах входів у під'їзди. Слідчі не побачили ремонтів на тих місцях у 2019 році, де вони мали проводитися, частина робіт була незавершеною. Щоправда, ця справа після 2019 року у судах не згадувалася.

Обидві фірми в ході ремонту доріг у дворах будуть використовувати продукцію Асфальтобетонного заводу АБ «Столичний», який належить бізнесмену, екс-голові Нацбанку, екс-віце-прем’єр-міністру України Сергію Тігіпку.

Нагадаємо, на Оболоні може з’явитися нова висотка, побудована місцевим «доном Карлеоне».

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.