Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн

Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн

Фірма «Електромережбуд-7» отримала замовлення на проведення поточних аварійних ремонтів у приміщеннях двох районних судів Києва. За це отримає з бюджету 5 млн 393 тис. грн. Приміщення судів руйнуються під час війни, особливо коли поруч вибухають російські снаряди. А щоб правосуддя здійснювалося вчасно та якісно – судді мають знаходитися у нормальних умовах на робочому місці. Чим відома фірма, яка відновлятиме приміщення для служителів Феміди – дізнайтеся у матеріалі.

Як у вересні зазначили у Державній судовій адміністрації, на відновлення всіх пошкоджених і зруйнованих будівель судів в Україні потрібно 1,7 млрд грн. У цей перелік входять і суди, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. І хоча ці гроші не передбачені у держбюджеті України на 2023 рік, суди все одно будуть ремонтувати – хоч і не в необхідній кількості. А Дарницький і Дніпровський районні суди відремонтують вже у цьому році.

Дарницький районний суд на вул. Олександра Кошиця, 5А будуть ремонтувати за 3 млн 197 тис. грн. Роботи мають завершити до кінця року. Зазначимо, що суд працює за двома адресами, а по цій адресі ще у 2018 році судді звертали увагу на необхідність ремонту даху, а інша будівля на вул. Севастопольській перебувала частково в аварійному стані. Згідно з тендерною документацією, у будівлі замінять вікна і двері, відремонтують і пофарбують стіни та стелі, оновлять електропроводку, наладять систему пожежогасіння та зроблять інші роботи.

Будівля Дарницького районного суду постраждала ще наприкінці лютого внаслідок обстрілів російськими ракетами Києва. Внаслідок дії вибухової хвилі було пошкоджено вікна, двері, зірвано підвісну стелю, пошкоджено внутрішні службові приміщення. Через отримані пошкодження будівлі судді здебільшого працювали дистанційно.

Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн 1

Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн 2

Дніпровський районний суд, який знаходиться у будівлі по сусідству, відремонтують за 2 млн 196 тис. грн. Роботи мають закінчити до кінця року. Тут теж замінять вікна і двері, зроблять пластикові підвіконня, улаштують обшивку укосів гіпсокартоном і пофарбують їх, відремонтують штукатурку стін, обклеять стіни шпалерами після фарбування та покриють плиткою де-інде, полагодять проводку тощо.

У Дніпровському суді теж внаслідок дії вибухової хвилі з кінця лютого пошкоджено вікна, двері, зірвано підвісну стелю, пошкоджено внутрішні службові приміщення, є тріщини на стінах. Фотографії були опубліковані Державною судовою адміністрацією. Подивитися можна нижче:

Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн 3

Хто у Києві відремонтує будівлі Дарницького та Дніпровського районних судів за 5,4 млн грн 4

Чим відома фірма-переможець

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, ТОВ «Електромережбуд-7» було засновано у 2005 році у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Основний вид діяльності – діяльність у сфері архітектури. З 2010 року фірма отримала замовлень від державних установ на пряму на 145 млн 756 тис. грн.

Зокрема, фірма займалася капремонтом бігових доріжок на НСК «Олімпійський», фасаду і класів Петропавлівсько-Борщагівської загальноосвітньої школи,  харчоблоку у спецшколі №7 у Голосіївському районі, ремонтом у гуртожитках Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Національного медичного університету ім. О. Богомольця тощо.

З 2011 року директор ТОВ «Електромережбуд-7» Олександр Кравець. З 2019 року власниця підприємства Альона Коваленко з міста Пирятин на Полтавщині. У 2019-2021 роках вона була фізичною особою-підприємцем з профілем на діяльність ресторанів та послуги мобільного харчування. Такі імена і прізвища досить поширені, тому у Альону Коваленко та Олександра Кравця чимало повних тезок. Фірма потрапляла у неприємну історію, коли у 2019 році поліція знайшла печатку підприємства серед інших, проводячи обшук у справі про можливі зловживання при ремонті гуртожитку академії СБУ фірмою ТОВ «Будівельно-проектна фірма Україна», до справи «Електромережбуд-7» не має відношення.

Нагадаємо, у Києві влада хоче надати звання Почесного громадянина міста Києва екс-прем’єру Великобританії Борису Джонсону. А з якими петиціями кияни звертаються до Віталія Кличка – можна дізнатися тут.

ФОТО – Держвавна судова адміністрація

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.