Багатоповерхівка, лікарня і міські суди: в Києві починається відбудова після агресії рф

Багатоповерхівка, лікарня і міські суди: в Києві починається відбудова після агресії рф

На сайті Prozorro оголосили тендери на відновлення зруйнованної інфраструктури - принаймні, так замовники пишуть в описі робіт. Для деяких вже знайшли виконавців.

Детальніше читайте в Інформатор Гроші. 

Найдорожче серед усіх замовлень - капітальний ремонт Київської міської клінічної лікарні №7. Цікаво, що на нього оголосили два тендери. Перший - це:

  • заміна труб каналізації та водопостачання, опалювальних радіаторів, кондиціонерів
  • заміна світильників, вимикачів та інших систем освітлення
  • улаштування підлоги, облицювання стін, утеплення фасаду.

Роботи обійдуться місцевому бюджету в 7 млн 731 тис 393, 60 грн.  Їх мають закінчити до 23 серпня 2022 року. Виконавець - «ГРІН ТРЕЙДІНГ». Ця компанія фігурує в журналістському розслідуванні Dozorro - автор матеріалу вважає, що “ГРІН ТРЕЙДИНГ” несправедливо перемагав у низці тендерів, а його власника підозрювали в “наданні  неправомірної вигоди службовим особами Дарницької РДА за створення сприятливих умов для перемоги в закупівлях”. 

Інший ремонт полягає у заміні вікон та дверей. На це планують витратити 6 млн 443 тис 792, 12 грн. Роботи має виконати “Інтер-Норм” до 23 серпня 2022 року. В 2019 році фірму підозрювали в частковому невиконанні домовленностей щодо ремонту укосів в Краснослобідській школі, незважаючи на отримання грошей і передачу об’єкта замовнику. 

По вулиці Богатирській, 20 заплановані обстежувальні роботи (проектні та топографо-геодезичні) і авторський контроль за капітальним ремонтом. Нагадаємо, в березні в будівлю потрапив невідомий об’єкт. Це призвело до пожежі. Як результат - зруйнований фасад з 1 по 9 поверхи та сходи з 1 по 3 поверхи. Тоді як мінімум дві людини загинуло, трьох госпіталізували. Відповідальність за відновлення будинку поклали на КП Житлоінвестбуд-УКБ, його представництво і оголосило тендер. Роботи з проектом мають завершити до кінця липня цього року. На це з міського бюджету витратять 744 тис 738 грн. Враховуючи невідкладність “ліквідації наслідків надзвичайної ситуації” (так пояснюють в документації тендеру) аукціон не проводили, а в якості виконавця робіт обрали “Мергель Трейд”. 

Багатоповерхівка, лікарня і міські суди: в Києві починається відбудова після агресії рф 1

Передмісто 

В Ірпені планують встановити вікна та полагодити систему відеоспостереження в Ірпінському міському суді - 23 травня він відновив роботу. Для цього оголосили два тендера - на 199 тис 209, 60 грн та  48 тис 584 грн відповідно. Причому вікна вже мали поставити (строк проведення робіт - до 20 травня), а система відеоспостереження має бути готова 20 червня. Вікнами займалася “Виробничо-будівельна компанія “Воля”. Для налагодження відеоспостереження обрали компанію "АЛЕКС-ПЛЮС ЛТД". Остання “засвітилася” в кримінальній справі, згідно з якою "Київська енергетична будівельна компанія" уклала договір з “АЛЕКС-ПЛЮС ЛТД” і з низкою інших фірм на виконання робіт з будівництва Державного фармакологічного центру та медико-реабілітаційного центру. в 2012 році. Проте після перевірки слідство встановило, що роботи не були передбачені або не відповідали кошторису, що призвело до збитку з боку державного підприємства на суму 2,5 млн грн. 

Багатоповерхівка, лікарня і міські суди: в Києві починається відбудова після агресії рф 2

Внаслідок артобстрілів в Іванківському райсуді Київської області потрібно вставити вікна. Тендер оголосили 10 травня, а роботи мають виконати до кінця поточного року. Переможцем (без проведення аукціону) оголосили БК “Фасадбуд” в той же день. Цікаво, що акт приймання виконаних робіт підписали ще 9 травня - про це свідчать підписи на скрін-копії документу в системі Prozorro. Тобто вікна вже мають бути на місцях. Це обійшлося державному бюджету в 9499,31 грн. 

Макарівський райсуд теж потребував нових вікон, але витрати значно більше, ніж в Іванківського - на роботи виділили з державного бюджету 183 тис 75 грн. Тендер оголосили 29 квітня. Роботи мають бути завершені до 20 травня. Компанія-переможець - “Виробничо-будівельна компанія “Воля”. Нагадаємо, вона встановлювала вікна в Ірпінському міському суді. 

Багатоповерхівка, лікарня і міські суди: в Києві починається відбудова після агресії рф 3

Вчора на Prozorro з'явилося оголошення про тендер на заміну вікон в Центрі психічного здоров’я та реабілітації ветеранів “Лісова поляна”.Розташований в Пущі-Водиці, Центр перебував фактично на лінії вогню, коли російські окупанти намагалися захопити Київ. Персонал було евакуйовано”, - так пише про установу журналіст в репортажі “Армія Inform”.  Проблема пошкоджень полягаэ саме в металопластикових конструкціях та фурнітурі. На це витратять 26 тис 616 грн. Виконавець робіт - “ГРУПА АТЕНА”. 

Раніше ми писали про три ремонта укриття, які замовила гімназія “Домінанта” у Києві

Софія Єлагіна

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.