На землі на Трухановому острові у Києві знов зазіхають: справу розглядає суддя Джарти

На землі на Трухановому острові у Києві знов зазіхають: справу розглядає суддя Джарти

Компанія з Панами вимагає скасувати реєстрацію двох ділянок на острові.

Наприкінці серпня у Господарському суді Києва відбудеться судове засідання щодо двох ділянок на Трухановому острові площею 6,5 га. Про це у соцмережі написав активіст Олександр Дядюк.

«Наразі Київ очікують кілька вельми цікавих нових судових баталій (ну це окрім тих, які вже в розгарі і про які громадськість знає) щодо нашої з вами землі (землі громади Києва) до яких варто було б залучитись і нам киянам - ну щоб ми не залишились без цієї землі, - написав Олександр Дядюк. - До Господарського суду міста Києва звернулась така собі Компанія INSPIRATION SOLUTIONS S.A з категоричною вимогою скасувати у державному земельному кадастрі реєстрацію двох земельних ділянок з кадастровими номерами 8000000000:66:438:0004 та 8000000000:66:438:0080, загальною площею шість з половиною гектарів (це вам не мєлочь по карманам тирити) – і акурат на Трухановому острові».

За думкою активіста, оскаржувана реєстрація теж викликає питання. За інформацією з судового реєстру, спірними ділянками у Києві чомусь займалися реєстратори Верхньодніпровського району Держгеокадастру у Дніпропетровській області та Голованівського району Держгеокадастру у Кіровоградській області.

«Скоріш за все нас жде тріумфальна битва між кількома «мутними схемщиками» за право привласнити кусок (і чималий) Труханового острова», - вважає Олександр Дядюк.

Хто буде розглядати справу

Позов щодо землі на Трухановому острові почали розглядати не одразу. Спочатку документи потрапили до судді Господарського суду Павленко. Але після виправлення недоліків позов чомусь відізвали.

Після цього позов потрапив до судді того ж суду Привалова, проте через недоліки, які не усунули, справа перейшла до судді Джарти. Про неї відомо те, що її батько – Василь Джарти був впливовим політиком часів Януковича та головою автономії Криму. Не менш цікавий її чоловік – Валерій Омельченко. У 2012 році він був обраний народним депутатом від Партії Регіонів. Інформатор Гроші писав, що він міг мати відношення до захоплення київського заводу з виробництва інсулінів «Індар».

Вікторію Джарти вважали найбагатшою суддею України, а у професійному плані вона стала відомою завдяки рішенням по резонансним справам. Наприклад, саме вона визнала недійсними договори купівлі-продажу акцій «Приватбанку».

Щодо позивача, то відомо що компанія INSPIRATION SOLUTIONS S.A була зареєстрована в Республіці Панама дев’ять років тому. Відомостей хто може стояти за нею ми не знайшли навіть у базі даних про трастові компанії та фірми в податкових оазисах Offshore Leaks.

Нагадаємо, що майже рік тому Верховний Суд остаточно забрав в «охоронців Медведчука» земельну ділянку на Трухановому острові. Йдеться про понад 11 тисяч м кв території Труханового острова, на якій була розташована база охоронного агентства «Шторм», яким володіє соратник Медведчука Віктор Чорний.

Тоді прокуратура у суді довела, що землю агентство зайняло незаконно, будівництво будівель та споруд спортивно-оздоровчого комплексу було здійснено без необхідних документів.

Зараз активіст Олександр Дядюк пропонує киянам долучитися до розгляду справи у суді. Такий статус дає можливість приймати участь у справі і слідувати за тим, щоб законні інтереси громади були враховані. Наприклад, столична громада вже є третьою стороною в іншій резонансній справі щодо «Троєщинських луків». Про що ця справа можна дізнатися за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.