На Київщині виставили на продаж будівлю колишньої сільської ради: скільки коштує

На Київщині виставили на продаж будівлю колишньої сільської ради: скільки коштує

Яготинська міська рада виставила на продаж громадську будівлю. Знаходиться вона у селі Червоне, яке тепер входить до складу Яготинської громади. Скільки коштує це майно на аукціоні – дізнайтеся у матеріалі.

Оголошення про продаж опубліковане 16 березня 2023 року. Всі зацікавлені у придбанні цього майна можуть подати свої пропозиції до 4 квітня до 20:00. Аукціон відбудеться 5 квітня о 12:50.

Переможе той, хто запропонує найбільше за цю нерухомість. Початкова вартість об’єкта складає 2 млн 19 тис. 290 грн. При цьому для купівлі потрібно сплатити гарантійний внесок у 403 тис. 858 грн – це 20% від початкової вартості. Тим, хто програє в аукціоні, повернуть гарантійний внесок. Тому, хто виграє, його врахують як частину оплати за об’єкт.

Будівля колишньої сільської ради села Червона розташована на вулиці Шевченка, 1. Тепер село входить до складу Яготинської громади Бориспільського району Київської області. Рік побудови – 1987.

У будівлі 2 поверхи та підвал. Площа складає 519,5 кв. м. Технічний стан задовільний. Будівля під’єднана до водопостачання та електропостачання. Опалення водяне.

Рішення про надання дозволу на продаж цієї будівлі ухвалили депутати Яготинської міської ради у 2023 році. Оцінку вартості будівлі проводило ПП «Авто-експрес» у грудні 2022 року. Будівля розташована у центрі села Червоне, відстань від центру Яготина складає 28 км, від центральної автомагістралі – 10 км.

Всі подробиці щодо придбання будівлі можна дізнатися тут. Якщо з першого разу не вдасться продати цей громадський будинок, його ціна може бути знижена. Реєстраційний внесок для участі в аукціоні складає 1340 гривень.

Село Червоне засноване у 1728 році. За результатом перепису населення у 2001 році становило 521 особу. У 2020 році увійшло до складу Яготинської міської громади. До 2020 року село входило до складу Яготинського району, з 2020 року – вже укрупненого Бориспільського. З 1991 року до 2020 року село мало свою сільську раду та сільського голову. До ради входило 14 депутатів. Сільською головою з 2010 року була Тетяна Скаленко, яка зараз є старостою села і входить до складу виконкому Яготинської міської ради.

Які житлові приватні будинки та квартири зараз продають у Київській області – читайте тут. Яку житлову нерухомість продають у Києві – можна дізнатися тут. Нагадуємо, що у Києві виставили на продаж частину колишніх приміщень заводу «Арсенал».

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.