У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують

У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують

31 березня відбудеться аукціон з продажу деяких приміщень колишнього заводу "Арсенал". Вони знаходяться у будівлі на вул. Князів Острозьких (колишня Московська), 8 у Печерському районі столиці. Скільки коштує нерухомість "Арсеналу" та як придбати — дізнайтеся у матеріалі.

Фонд державного майна України виставив на продаж ще окремі колишні приміщення заводу "Арсенал". Площа нерухомості складає 381,1 кв. м у корпусі №12 (1-В). Будівля зведена у 1914 році. Продається у цьому випадку невелика частина будівлі, бо її загальна площа складає 9 тис. 695,3 кв. м.

У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують 1

Аукціон з продажу відбудеться 31 березня 2023 року. Заявки на участь можна подати до 30 березня до 18.00. До складу цього лоту входять: приміщення №1 (7,1 кв. м), приміщення №2 (10,1 кв. м), приміщення №3 (19 кв. м), приміщення №4 (10,3 кв. м), приміщення №5 (30,8 кв. м), приміщення №6 (108,5 кв. м), приміщення №7 (41,4 кв. м), приміщення №8 (46,7 кв. м), приміщення №9 (6,3 кв. м), приміщення №10 (9,3 кв. м), приміщення №11 (1 кв. м), приміщення №12 (1,4 кв. м), приміщення №13 (11,7 кв. м), приміщення №14 (12,2 кв. м), приміщення №15 (0,9 кв. м), приміщення №16 (1,2 кв. м), приміщення №21 (63,9 кв. м). Здебільшого приміщення знаходяться на 2 поверсі будівлі.

У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують 2

Будівля, приміщення якої відчужуються, занесена до Переліку об’єктів культурної спадщини м. Києва наказом Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради у 2018 році. Новий власник зобов’язаний не пізніше ніж через 1 місяць з моменту отримання цієї нерухомості у власність звернутися до Департаменту та укласти охоронний договір на вказані приміщення об'єкта культурної спадщини. За згодою з Департаментом новий власник має право здійснювати продаж, передачу у володіння чи управління цією нерухомістю.

У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують 3

Стартова ціна цього активу - 8 млн 729 тис. 949 грн (без урахування ПДВ, який складе ще +20% від запропонованої учасником аукціону ціни). Придбати нерухомість зможе той, хто запропонує і заплатить найвищу ціну. Гарантійний внесок за участь в аукціоні складе 872 тис. 995 грн (10% від стартової ціни). Також потрібно буде сплатити реєстраційний внесок у 1,7 тис. грн.

У Києві виставили на продаж приміщення заводу "Арсенал": скільки коштують 4

Ознайомитися з приміщеннями можна у робочі дні з 9.00 до 16.00 за місцем його розташування за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких (Московська), 8, за попередньою домовленістю. Відповідальна особа, яка забезпечить огляд об’єкта: головний інженер ДП Завод «Арсенал» Моспан Іван Олександрович. Тел. (067) 656-77-92.

У вересні 2022 року ми писали про інші приміщення "Арсеналу", які теж продавав Фонд держмайна. Втім, сусідні приміщення давно орендуються різними організаціями.Тому нові власники будуть мати у своєму сусідстві неподалік на території колишнього заводу різні кафе, коворкінг Creative State, громадська організація «Центр пам’яткоохоронних та містобудівних досліджень», місце для проведення концертів Арсенал ХХІІ.

ЩО ВІДОМО ПРО «АРСЕНАЛ»

Інформатор Гроші писав, що у Києві влада віддала землю заводу «Арсенал» групі скандального банкіра Дядечка. Чиновники узгодили передачу в оренду на 10 років фірмі банкіра «ІСВ-Інвест» три земельні ділянки у кварталі вул. Грушевського, вул. Московської та Кловського узвозу у Печерському районі Києва.

Нагадаємо, що Сергій Дядечко значиться чи був бенефіціаром понад десяток підприємств. Серед яких корпорація НВО «Арсенал» (бенефіціар), ТОВ «Мірра-девелопмент» (бенефіціар з 2016-2019) та ТОВ «Ніко». Також Дядечко є власником АТ «Комерційний банк «Союз», що ліквідується з 2016 року, був акціонером і віце-президентом скандального «Родовід банку». Окрім цього він володіє баскетбольним клубом «Монако».

Також ми писали, що у 2011 році могла відбутися завуальована приватизація приміщення 9 тис. 409,5 кв. м заводу «Арсенал». Хоча за законом її не мали права продавати. Через це Державне бюро розслідувань передало до суду обвинувальний акт проти колишнього виконувача обов’язків генерального директора Національного космічного агентства України.

Нагадуємо, що у Києві нещодавно в рамках малої приватизації виставили на продаж нерухомість та інше майно державного підприємства "Укроборонресурси". Воно займалося утилізацією техніки та непотрібних матеріалів від Укроборонпрому та продавало лом. Хто придбав це майно — скоро дізнаємося.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.