Кому влада Бородянки на Київщині довірила ремонт 2 будинків на 7,3 млн грн

Кому влада Бородянки на Київщині довірила ремонт 2 будинків на 7,3 млн грн

Відновлення постраждалої від російської агресії інфраструктури триває. Під кінець року у Бородянці на замовлення селищної ради проводять капітальні ремонти з реставрацією житлових будинків на вулиці Центральній. Хто приведе до ладу 2 будинки – дізнайтеся у матеріалі.

Було укладено 2 договори з різними підрядниками без тендерної процедури. Перший договір на ремонт по вулиці Центральній, 425А коштуватиме 6 мільйонів 527 тисяч 663 гривні. Його має завершити до кінця грудня ТОВ «Атмосфера Інжиніринг Сістемз». У будинку відновлюють покрівлю.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, ТОВ «АТМОСФЕРА ІНЖИНІРИНГ СІСТЕМЗ» було створено у Києві у 2019 році. Фірма займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Директор компанії – Євген Івінський. Власником є ПАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ЕВЕРЕСТ». Кінцевий власник – Ольга Клецко з селища Любиець у Волинській області.

Ця фірма не була помічена у державних тендерах раніше. Бородянська селищна рада під кінець року їй довірила поточний ремонту будинку на вул. Семашко, 2 за 145 тис. 734 грн. Який ще є досвід у цієї компанії – невідомо, але у 2020 році її виручка склала 174,9 млн грн.

За даними Бігус Інфо, Ольга Клецко раніше працювала у фірмах, пов’язаних з Андрієм Вавришем – засновником і керівником девелоперської компанії SAGA Development, колишнім заступником директора департаменту містобудування та архітектури Київської міськадміністрації, начальником Служби містобудівного кадастру Києва (2010-2015). Андрія Вавриша журналісти вважали парнером екс-керівника Офісу Президента Андрія Богдана.

ПАТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «ЕВЕРЕСТ» керується Дмитром Овсієм. Власник фонду ТОВ «Фінансова компанія «Трійка Капітал», кінцевим бенефіціаром вказана Ольга Клецко. Дмитро Овсій – керуючий партнер адвокатської фірми «GORO Legal», раніше журналісти його називали «юристом Вавриша».

А от ТОВ «ФК «Трійка Капітал» у своїх документах вказує засновниками ПАТ ЗНВКІФ «Прайвет Еквіті», ТОВ КУА «Холдинг Груп», ПАТ ЗНВКІФ «Паритет», ТОВ «Українська Бурова Компанія». А кінцевими власниками вказані люди з офшорів – Діна Джапарова та Марасефті Теодосула з Кіпру.

Другий ремонт стосується вулиці Центральної, 365А. Обране селищною радою підприємство ТОВ «СТ «Галактика» проводить роботи з «капітального ремонту пошкоджень будівлі, заподіяних внаслідок російської агресії». Вартість робіт – 777 тисяч 174 гривні.

Інша фірма, якій влада Бородянки довірила ремонт – це ТОВ «СТ «Галактика». Вона була заснована у 2012 році у Києві. Керівником є Дмитро Ткаченко. Власники – Віталій Скоростецький з селища Немішаєве та Валентин Ткаченко з Бородянки. Здебільшого фірма займається ремонтами доріг. Ця компанія з 2014 року виграла у підрядах державних організацій на понад 853,6 млн грн. Найбільше – у Служби автодоріг Кіровоградщини (138,5 млн грн), Служби автодоріг Харківщини (120,9 млн грн), Держпідприємства «Фінансування інфраструктурних проектів» (84,9 млн грн). У Бородянці фірма теж зараз виконує за майже 2 млн грн видалення сміття, яке залишилося через руйнування селища росіянами, поточними ремонтами доріг. Рік тому з фірмою укладали договір на прибирання снігу у Бородянській громаді на 883,1 тис. грн.

Віталій Скоростецький є також власником і директором ТОВ «Сенсор ЛТД» у Житомирі (оптова торгівля будматеріалами і деревиною). Валентин Ткаченко – власник ТОВ «Бородянський асфальтобетонний завод», ТОВ «Автомобільно-будівельна компанія», ТОВ «Дорожньо-Будівельна Компанія Лінарс». Поліція підозрювала, що протягом 2017-2018 чиновники Служби автомобільних доріг Київської області зловживали своїм службовим становищем та лобіювали перемогу на ремонтах доріг ряду фірм, у т.ч. і ТОВ «СТ «Галактика».

Ми вже писали, що влітку за цими адресами (вул. Центральна 365А і 425А) Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової (державної) адміністрації замовляв роботи з ремонту і відновлення віконних прорізів. Їх виконувало ТОВ «БК Укрмонтаж-2014» родини депутата Бородянської селищної ради та колишнього заступника селищного голови Бородянки Дмитра Науменка.

Кому Київська ОВА доручила відновлювати вуличне освітлення у Бородянці на центральній вулиці за 8,8 млн грн – читайте тут. Кому віддали 5 млн грн на відновлення Мощуна – дізнайтеся тут. Нагадаємо, що у Гостомелі частину будинків відновлювала фірма сина екс-заступника губернатора Севастополя.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.