У яких парках і скверах Києва за 16 млн грн проведуть благоустрій і озеленення під кінець року

У яких парках і скверах Києва за 16 млн грн проведуть благоустрій і озеленення під кінець року

Комунальне підприємство Київради «Київзеленбуд» під кінець року намагається зробити за бюджетні кошти якомога більше. Протягом середини листопада-грудня у «Київзеленбуді» проводять тендери на різні роботи з благоустрою на близько 16 млн грн. Де проведуть ці роботи до 31 грудня – дізнайтеся у нашому матеріалі.

Голосіївський район

Парк культури і відпочинку ім. Максима Рильськогокапремонт благоустрою за суму до 1 млн 416 тис. 776 грн. Поки що тут шукають підрядника, який проведе роботи. У вбиральні змонтують пожежну сигналізацію, у вбиральні зроблять освітлення зі світлодіодних ламп, прокладуть кабелі, зроблять 10 розеток, установлять вентиляційну систему, замінять труби зовнішньої каналізації, висадять 113 кущів дерену на вулиці. У вбиральню придбають дзеркала, пеленальний столик, сушарки для рук. Улаштують утеплення, захист від пожеж та ізоляцію від води, прошпаклюють та пофарбують стіни і стелі вбиральні та встановлять металеві поручні (зокрема, для людей з інвалідністю).

Деміївська площа (розподілювач біля станції метро «Деміївська»)озеленення за 845 тис. 329 грн. Частину дороги перетворять на квітник: на 290 кв. м засіють 150 війників, по 350 вівсяниць, міскантусів, пеннісетумів, 250 моліній. Потім вириють 362 ями, у які посадять по 170 кущів пухоплідника і дерену, а також 22 японські спіреї.  Роботи виконає Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Голосіївського району м. Києва.

Дарницький район

Проспект Бажана (непарна частина) озеленення за 497 тис. 2 грн. Роботи виконає ТОВ «Реб Буд». Тут поки не зазначається, що саме будуть робити.

Парк Партизанської слави (вул. Славгородська)озеленення за 370 тис. 660 грн. Договір укладено з ТОВ «Ред Буд». У парку висадять 39 дерев терсисів у ямки.

Деснянський район

Парк з водними об’єктами вздовж проспекту Романа Шухевича (між проспектами Маяковського та вулицею Оноре де Бальзака) озеленення за 514 тис. 995,5 грн. Тут висадять 2234 лаванди вузьколистої шляхом розпушення квітників вручну, а у ями посадять 25 гортензій. Роботи проведе ТОВ «ДСЗ» з Дніпра.

Транспортна розв’язка між проспектом Володимира Маяковського та вулицею Сержа Лифаря (колишня вул. Сабурова) – озеленення за 229 тис. 264 грн. Тут висадять 207 кущів пухироплодника калинолистого. Роботи проведе ТОВ «ДСЗ» з Дніпра.

Дніпровський район

Парк відпочинку «Гідропарк» - капремонт дорожно-стежкової мережі за 4 млн 998 тис. 846 грн. За ці гроші розберуть наявні доріжки, потім їм облаштують з щебеню, піску, геотекстилю, цементно-піщаної суміші, після цього накриють бетонними тротуарними плитами, також зроблять фігурне мощення та встановлять бортові камені. А ще на 540 кв. м посіють газони. Роботи проведе ТОВ «ІС Буд» зі Львова. Цей тендер моніторить Держаудитслужба, а фірма ТОВ «ДСЗ», яка пропонувала провести роботи дешевше – за 4 млн 504 тис. 91 грн – програла.

Парк на Русанівській набережнійблагоустрій за 826 тис. 609 грн. Вириють ями, у них посадять 458 гортензій Polar Bear і Fraise Melba. Роботи проведе Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Дніпровського району м. Києва.

Оболонський район

Транспортна розв’язка між проспектом Степана Бандери (колишній пр. Московський) і проспектом Володимира Івасюка (колишній пр. Героїв Сталінграда) – озеленення території в районі Північного моста за 999 тис. 811 грн. Тут засиплять місце придатною землею, перед тим викопають та вивезуть непридатку. Після цього посадять 960 різних троянд. Роботи проведе ТОВ «ДСЗ» з Дніпра.

Печерський район

Сквер Цитадельний по вул. Лаврськаозеленення за 1 млн 179 тис. 65 грн. Тут проведуть посів партерних та звичайних газонів (1541 кв. м). Посадять 194 кущів пухироплідника Dart’s Gold, 15 кущів бірючини, 80 кущів міскантуса китайського «Грацилімус», 80 кущів пеннісетума «Блек Хед», 80 кущів шавлії дібровної, 80 кущів котячої м’яти, 30 кущів ехінацеї пурпурової, 80 кущів далматської герані. Роботи проведе ФОП Ольга Гайова.

Святошинський район

Розподільча смуга Великої кільцевої дороги між вулицею Жмеринською та проспектом Леся Курбасаозеленення за 1 млн 459 тис. 518 грн. Тут висадять 30 жовто-зелених ялівців, по 15 туй і тамариксів, 43 сніжноягідники, 895 бірючин, 990 спірей, 390 пухироплідників, 160 форзицій, 390 барбарисів, 780 японських спірей. При цьому буде висаджена зелена «огорожа». А на 350 кв. м посіють газони. Поки що очікує на підписання договору для виконання робіт ТОВ «Ремдорстрой Плюс» з Кропивницького.

Солом’янський район

Сквер на розі вулиці Лондонська (колишня вул. Пітерська) та вулиці Єреванськаозеленення за 972 тис. 340 грн. На 596 кв. м посіють партнерні, звичайні та мавританські газони. Тут мають висадити також 505 бірючин, 30 гортензій, 30 пухироплідників червонолистих, 20 білих деренів, 90 кизильників, 114 пінісетумів, 196 міскантусів, 192 імператума. Роботи проведе Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Солом'янського району м. Києва.

Зелена зона на розі вулиці Володимира Брожка та проспекту Валерія Лобановськогоозеленення за 560 тис. 950 грн. Тут засіють 598 кв. м звичайними та партерними газонами та посадять кущі у ями: 346 пінесетумів, 74 міскантуси в горщиках, 18 імператумів. Роботи проведе Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Солом'янського району м. Києва.

Шевченківський район

Сквер ім. Миколи Макаренка (Володимирський проїзд)озеленення за 871 тис. 407 грн. Тут улаштують 1948 кв. м рулонного газону. Роботи проведе Комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва.

Крім того, до 249,9 тис. грн «Київзеленбуд» збирається витратити на послуги з лікування окремих визначних дерев до кінця 2022 року. Сюди входиться санітарна обрізка та обрізка довгих гілок, монтаж захисної сітки та інші роботи. У цьому переліку: віковий дуб (вул. Кащенка); дуб Красень (перехрестя вул. Олега Рябова та вул. Костянтина Хохлова); вікове дерево дуба (ріг вул. Вербицького та Харківського шосе); Гнілецька верба (вул. Деснянська); дуб Красицького (вул. Кобзарська, 43); дуб Котова (пров. Золочівський, 10) та дуб Янати (пров. Золочівський, 4); катальпа Красуня та дуб-довгожитель (вул. Гетьмана, 2); багатовіковий дуб Павлівського скверу та багатовікова липа Венгренівського (сквер на розі вул. Володимира Винниченка та вул. Павлівської), 2 вікових дуби у Дачному лісництві, вікові дуб і сосна у Броварському лісництві.

Нагадаємо, Київрада продасть «Епіцентру» ще 2 ділянки під діючими гіпермаркетами, скільки отримає бюджет – читайте тут. Попри війну столична влада витрачає кошти на комфорт у місті: на благоустрій парку «Прибережний» витратить 42,7 млн грн, а парку довкола озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі – 21,5 млн грн. На три сквери — ще 5,9 млн грн.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.