У Києві на благоустрій парку біля озер Йорданське і Кирилівське витратять 21,5 млн грн: що там зроблять

У Києві на благоустрій парку біля озер Йорданське і Кирилівське витратять 21,5 млн грн: що там зроблять

Комунальне підприємство Київради «Київзеленбуд» продовжує підтримувати у порядку зелені зони міста. За суму у 21 млн 456 грн проведуть капремонт та благоустрій у парку навколо озер Йорданське і Кирилівське в Оболонському районі до кінця 2022 року. Роботи виконає компанія ПрАТ «Укратоменергобуд». Що буде зроблено у парку – читайте у матеріалі Інформатор Гроші.

Так званий парк «Озеро на Оболоні» почали створювати у 2020 році. У 2022 році, попри війну, там все одно будуть проводити роботи. Наразі переможець тендеру ПрАТ «Укратоменергобуд» очікує на підписання договору – з 4 листопада. Як має виглядати парк за проєктом і задумом урбаністів – дивіться тут.

В рамках цього тендеру у парку проведуть такі роботи: розроблять грунт в траншеях екскаваторами, у частині парку зроблять нове пішохідне покриття (тротуари) з фігурною пліткою та місяцями з гумою на поверхні. Встановлять сходи і пандуси з огорожами. Значні території (7733 квадратних метри) у парк вручну засіють партерними й звичайними газонами. Також під землею будуть прокладені водопровідні трубопроводи (вочевидь, для поливання рослин) з пластику. Також будуть улаштовані 23 колодці. Встановлять бортові камені і бордюри, а пішохідні дороги вкриють гранітною крихтою. Про улаштування велодоріжок не йдеться у тендерній документації, але це також можливо.

У минулому році роботи у сквері проводило за 9 млн 36 тис. 671 грн ТОВ «Ред Буд». А ще за 1 млн 31 тис. 124 грн пізніше ця ж компанія. У 2022 році тендер на 21,5 млн грн вже пробували провести, але торги не відбулися. А ось як цей парк виглядав рік тому у грудні:

У Києві на благоустрій парку біля озер Йорданське і Кирилівське витратять 21,5 млн грн: що там зроблять 1

Рослини вже висаджували у минулому році:

У Києві на благоустрій парку біля озер Йорданське і Кирилівське витратять 21,5 млн грн: що там зроблять 2

Що відомо про фірму-переможця?

ТОВ «Укатоменергобуд», яка буде проводити роботи у парку, було засноване у 2003 році у Києві. Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, компанія на 89,1% належить ТОВ «Енергетичні інвестиції». А кінцевими власниками є по 44,55% Олександр Баштаненко з Кривого Рогу та Роман Ходін (він же і директор) з окупованого нині Мелітополя. Ще 10% компанії належало банкрутуючій ТОВ «Юженергобуд» Анастасії Ясеницької.

Олександр Баштаненко – бізнес-партнер родини колишнього народного депутата України від ВО «Батьківщина» Руслана Богдана (2007-2012, 2014, 2016-2019) по ТОВ «Зелений-Шлях». Роман Ходін є співзасновником громадської організації «Спортивний клуб «Київська фортеця» спільно з Русланом Рудоминою.

ТОВ «Енергетичні інвестиції» належить Роману Ходіну (50%) та Галині Мусієнко (50%) з Києва. Галина Мусієнко – мати колишнього народного депутата Руслана Богдана.

Не дивлячись на назву, основне спрямування діяльності компанії – архітектурні послуги. З 2011 року фірма виграла тендерів на 2 млрд 966 млн 948 тис. 808 грн. Причому останнім часом займалася лише декількома великими об’єктами: будівництвом дороги у Херсоні від пр. Адмірала Синявіна до вул. Залаегерцег (1 млрд 647 млн 883 тис. 212 грн), будівництвом дорого від Червонозоряного проспекту до аеропорту «Жуляни» у Києві (200 млн 545 тис. 480 грн), розробленням документів для ремонтів двох мостів на Вінниччині (88,75 тис. грн).

Нагадаємо, у Києві КП «Київзеленбуд» витратить 42,7 млн грн на благоустрій парку «Прибережний» та 5,9 млн грн на благоустрій трьох скверів.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.