Під час війни: на ремонт доріжок стадіону «Атлет» у Києві оголосили тендер

Під час війни: на ремонт доріжок стадіону «Атлет» у Києві оголосили тендер

До 30 вересня 2022 року компанії можуть подавати заявки на роботи з облаштування бігових доріжок на стадіоні «Спортивного комплексу «Атлет». Планується, що з державного бюджету на це мають виділити 14,2 млн грн. Роботи там вже проводились. Навіть, в рамках державного інвестиційного проєкту. Але грошей не вистачало.

Про ремонт стадіону сказано у повідомленні на сайті публічних закупівель Prozorro. Згідно із технічним завданням до конкурсу, до 21 листопада мають бути облаштовані бігові доріжки, доріжка для стіпль-чезу (бік з перешкодами – ред.), доріжки розбігу в секторах стрибків у

довжину, висоту, з жердиною, а також доріжки для штовхання ядра, молоту та спису.

Також, компанія-переможець має змонтувати водовідвідні лотки. Всі ці роботи заплановані на стадіоні державного підприємства «Спортивний комплекс «Атлет» у провулку Лабораторному, 7-А. Роботи бути проходити на:

  • 6 бігових доріжках довжиною 400 метрів з синтетичним покриттям;
  • 8 бігових доріжках по прямій довжиною 60 метрів з синтетичним покриттям;
  • ямах для стрибків у довжину шириною 3 м., заповнених м’яким піском. Довжина доріжки для розбігу 40м.

Згідно із повідомленням на сайті, аукціон має бути запланований після 24 вересня. Але це не перша спроба навести лад на спортивній арені столиці.

Реконструкції завадила війна

17 лютого 2022 року був оголошений тендер на роботи у легкоатлетичному секторі стадіону. Тоді планували витратити до 111 млн грн. В держпідприємстві очікували, що роботи завершаться до кінці 2022 року.

Але ввечері 23 лютого один із учасників звернув увагу, що «в документах тендера відсутня проєктна документація». У відповідь, представники комплексу зауважили, що вся необхідна інформація є. Але напочатку березня конкурс відмінили через обстріли Києва. Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Антимонопольний комітет не мав змоги розглядати скарги, а закупівлі на потреби оборони спростилися публікацією лише звіту.

Мав бути стадіон міжнародного класу

В квітні 2021 року міністерство молоді та спорту повідомило, що «у зв’язку з початком реконструкції призупиняє роботу стадіон» по провулку Лабораторному, 7-А. Роботи мали закінчити до 1 жовтня 2021 року.

«Після проведення реконструкції легкоатлетична арена буде відповідати міжнародним вимогам та матиме відповідний сертифікат, - йдеться у повідомленні. - Крім того, ДП «СК «Атлет» проводитиме навчально-тренувальні заходи та змагання з легкої атлетики, тренування федерацій з різних видів спорту, бігових клубів, заняття з фітнесу, аеробіки та інших видів спорту на відкритому повітрі».

Під час війни: на ремонт доріжок стадіону «Атлет» у Києві оголосили тендер 1

Саме до жовтня минулого року розтягнулися роботи з цього інвестиційного проекту держави. Згідно із даними Prozorro, тоді угоду уклади із фірмою «МОСТИЦЬКИЙ 2». Роботи оцінили у 48,2 млн грн.

Під час війни: на ремонт доріжок стадіону «Атлет» у Києві оголосили тендер 2

Під час війни: на ремонт доріжок стадіону «Атлет» у Києві оголосили тендер 3

Компанія-переможець мала демонтувати огорожу, водоскидні споруди, розібрати асфальтне покриття і зрубати дерева та викорчувати пні. Після цього мали з’явитися нові асфальтні доріжки та покриття із синтетичних матеріалів CONIPUR.

Окрім ремонту легкоатлетичного сектору, до спортивного комплексу «Атлет» мали добудувати спортивний залу з художньої гімнастики та будинок відпочинку для спортсменів. Проте ми не знайшли тендеру, після якого мали б розпочатися будівельні роботи.

Ситуація ускладняється тим, що зараз тендери граються, але гроші по ним не платяться. За словами заступника міського голови Києва Валентина Мондріївського, це відбувається за об’єктивних обставин – в державі грошей фізично не вистачає. «Основні витрати і потреба – це військові. Всі гроші, які надходять, фізично – не на цифрах, не на табличках, а гроші, які є на державному казначейському рахунку первинно йдуть на потреби Збройних Сил», - заявив Мондріївський 15 вересня цього року.

Інформатор Гроші писав, що у Києві планують збудувати паркінги-укриття під шкільними стадіонами.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.