Отримати довідку про місце реєстрації онлайн у Києві: з бюджету витратять майже 4 мільйони

Отримати довідку про місце реєстрації онлайн у Києві: з бюджету витратять майже 4 мільйони

Ще в 2017 році депутати міськради Києва затвердили положення реєстру територіальної громади. Щоб він запрацював та був безпечний з того часу кожен рік витрачаються мільйони гривень.

29 серпня пройде аукціон в тендері щодо можливості онлайн зніматися з реєстрації і міняти адресу реєстрації проживання у Києві. На це КП  «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (КП ГІОЦ) готове витратити до 4 млн грн. Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на повідомленні на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з технічним завданням, модернізація реєстру громади повинна забезпечувати:

  • одночасну роботу до 5000 користувачів;
  • час обробки запитів та відображення інформації на сторінці: не більше ніж 5 секунд;
  • первісне завантаження будь-якої сторінки сайту: не більше 4 секунд.

Послуги повинні надаватися за етапами, але все має завершитися не пізніше 23 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що у вересні 2017 року депутати Київради підтримали створення реєстру територіальної громади Києва. В ньому має бути інформація про всіх зареєстрованих киян. Містяни зможуть через інтернет отримувати довідки про місце реєстрації, зніматися і міняти адресу реєстрації проживання.

Цікаво, що в минулому році КП «ГІОЦ» вже проводив конкурс саме на таку суму щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання дітей віком до 14 років та тих, кому виповнилося більше 14 років за заявами, поданими в електронній формі. Тоді угоду уклали з фірмою «Е-Рішення» і мали сплатити 3,8 млн грн.

Крім того, на захист інформації в онлайн середовищі та недопущення несанкціонованого доступу до неї у міськраді Києва готові витратити 1,8 млн грн. Подібний тендер намагалися провести у 2020 році, але торги відмінили через порушення.

Прочитати про те, як підлеглі Кличка витратять 3 мільйони на оновлення туристичного сайту можна за посиланням.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.