Підлеглі Кличка витратять 3 мільйони на оновлення туристичного сайту

Підлеглі Кличка витратять 3 мільйони на оновлення туристичного сайту

За допомогою новітніх технологій в КП «ГІОЦ» хочуть відтворити локації, що були зруйновані під час військових дій. Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на сайт держзакупівель ProZorro.

1 серпня пройде аукціон в тендері з цифровізації туристично-культурної галузі Києва. На це КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ) готово витратити до 3 млн грн. Про це йдеться у повідомленні на сайті публічних торгів Prozorro.

Згідно з технічним завданням, в міськраді Києва хочуть підвищити туристичну репутацію столиці та відтворити за допомогою новітніх технологій локацій, що були зруйновані під час військових дій або зазнали пошкоджень. Для цього хочуть покращити контент туристичного сайту під брендом «Київ Цифровий».

До кінця 2022 року компанія-переможець повинна:

  • виготовити супроводжувальні аудіоекскурсії до маршрутів. Запис синхронного тексту має відбуватися на професійному рівні окремо українською та англійською мовами. Під час монтажу матеріалу паузи між переходами до інших локацій потрібно заповнити фоновою музикою, що відповідає певному маршруту (музика класичного жанру або українські мотиви). Передбачається створення окремих аудіодоріжок для кожної з двох мов;
  • розмістити QR-коди на туристичних об’єктах;
  • перекласти на англійську мову вже існуючи вкладки на туристичному сайті;
  • розмістити на сайті розділ FAQ для туриста на українській та англійській мовах: «Мені стало зле», «Я загубився/в мене вкрали документи», «Я заблукав/де я знаходжусь», «Де і як замовити індивідуального гіда», «Де розміняти гроші», «Де взяти авто, велосипед напрокат», «Де я можу знайти вбиральню»;
  • розміщення на сайті рекомендацій амбасадорів щодо відвідування закладів гостинності, туристичних локацій, музеїв;
  • оцифровувати культурні локації, артоб’єкти, меморіальні дошки, історичні пам’ятки, природні локації Києва і відобразити їх на мапі з коротким описом;
  • доповнити сайт інформацією про інклюзивні можливості для туристів: спеціалізовано обладнані номери готелів, під’їзди, переміщення по будівлі, музеї;
  • скласти перелік гідів та екскурсійних організації;
  • доповнити розділ «Афіша подій» інформацією про дати проведення, короткий зміст, фото- або відеокреатив;
  • додати інформацію про бізнес-туризм: конференц-зали, готелі бізнес-класу, хаби, виставкові комплекси, консульства, бюро перекладів, банків, страхових компаній та нотаріусів.

Нагадаємо, що в червні минулого року прокуратура і податківці Києва обшукували ГІОЦ. Кримінальне провадження було розпочатого за підозрою в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Також, в листопаді минулого року Вищий антикорсуд призначив до розгляду справу справу про крадіжку коштів на софті для київських ліфтів. За версією обвинувачення, колишній начальник департаменту впровадження та супроводу інформаційно-комунікаційних систем ГІОЦ Олександр Перевозник, ексдиректор КП ГІОЦ Віталій Козубський та директор фірма «Українські бізнес комунікації» Єгор Бургомістренко могли привласнити 29,53 млн грн.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.