Компанія бізнесмена Суркіса побудує багатоповерхівку у Києві: проєкт рішення міськради

Компанія бізнесмена Суркіса побудує багатоповерхівку у Києві: проєкт рішення міськради

Ділянку для цього передають в оренду на п’ять років. Про це Інформатор Гроші дізнався з сайту Київради.

21 липня на сайті Київської міської ради був опублікований проєкт рішення щодо землевідводу для побудови житлового комплексу. Планується, що новобудова з’явиться на вул. Ольжича, 29 у Шевченківському районі міста.

З пояснювальної записки відомо, що мова йде про дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо оренди на 5 років 1,05 га. На цій ділянці є будівля 3710,6 м кв, яка належить приватному акціонерному товариству «БІАРС». Судячи з адреси , мова йде про типографію «Видавництво «СЛОВО».

Відомо, що ділянка за функціональним призначенням належить частково до території багатоповерхової житлової забудови та частково до вулиць і доріг. Частина ділянки розташована в межах червоних ліній.

Що відомо про забудовника

За інформацією аналітичної платформи YouControl, товариство «БІАРС» було зареєстровано більше 27 років тому у Києві. Основний вид діяльності – друкування газет і видавнича справа.

Керівником зареєстрований Володимир Дерикіт, а власником 100% акцій є фірма "МТІР ЕССЕТ МЕНЕДЖМЕНТ". Ця компанія з управлянні фондами пов’язана з Ігорем та Григорієм Суркісами і володіє 9 об’єктами нерухомості у столиці.

За інформацією журналістів «Слідство інфо», саме компанія з групи Суркісів «Мтір ессет менеджмент» надавала партії «Слуга народу» офіс на 30 квадратів у столиці після президентських виборів.

Відомо, що ця компанія є одним із засновників «ФК «Динамо» Київ» з часткою 23%. Друга найбільша частка в «Динамо» належить Ігорю Суркісу (63,7%). У березні минулого року Суркіс через «Динамо» допомагав Медведчуку відсудити активи у держави. Мова йшла про дві ділянки площею 34,62 га, розташованих на березі річки Стугна в м. Українка Обухівського району.

Дізнатися про те, кому Київрада планувала заборонити орендувати землю і нерухомість у Києві можна за посиланням.

Нагадаємо, що Григорій Суркіс був обраний народним депутатом України у 2019 році від партії «Опозиційна платформа - За життя».

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.