У Зеленського просять припинити видавати повістки на вулиці: петиція набрала необхідну кількість підписів

У Зеленського просять припинити видавати повістки на вулиці: петиція набрала необхідну кількість підписів

Про це Інформатор Гроші пише з посиланням на сайт Офісу Президента.

Автор петиції – Ігор Нерозя. На час підготовки публікації петиція набрала 25 тис. 575 підписів. Щоб її розглянув Президент України Володимир Зеленський, необхідно було набрати 25 тис. підписів. Тепер чекаємо на реакцію Президента.

Зокрема, у петиції автор просить Зеленського заборонити законодавчо в Україні видачу повісток на блокпостах, АЗС, вулиці, людних місцях. Автор пропонує набирати резерв для війська з тих, у кого є особисте бажання та не видавати повістки ніде окрім військкоматів.

«Прошу розглянути можливість заборонити на законодавчому рівні видавати повістки на блокпостах, АЗС, вулиці, тощо. Згідно закону про мобілізацію черговість мобілізації повинен був вказати президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, в свою чергу, засекретив цю інформацію. Тобто до кінцеаих громадян інформація про черговість недоступна й немає ніяких юридичних підстав для захисту від непраомірної мобілізації.

Зараз же багато бажаючих людей, які моралізовані, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше. Також, користуючись відсутністю інформації про черговість зараз зустрічаються порушення в процесах видачі повісток, коли вони були без прізвищ підписані з печатками й заповнювали вже на місці.

Також все частіше чути про випадки, коли людей забирали прямо з черг до АЗС, що також не дуже законно.  Тому прошу про наступне: набирати резерв в першу чергу з бажаючих людей та заборонити видачу повісток в місцях окрім військоматів або оприлюднити й оновлювати стан хвиль мобілізації, щоб люди,які не підходять під теперішню хвилю могли відстоювати свої права під час переміщення по території України в випадках, коли їх хочуть незаконно або з порущеннями призвати на службу», - йдеться у тексті звернення.

Що відповів Володимир Зеленський на петицію про дозвіл вихздити чоловікам за кордон - читайте тут. Як українському студенту виїхати за кордон для навчання - поради адвоката тут.

Як пораненому бійцю отримати 100 тис. грн компенсації від держави - читайте тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.