Не задекларувала 63 млн грн: прокуратура оголосила підозру депутатці Київради Ганні Коваленко

Не задекларувала 63 млн грн: прокуратура оголосила підозру депутатці Київради Ганні Коваленко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру депутату Київської міської ради про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік вартістю 63,7 млн грн. Мова йде про Ганну Коваленко від партії "Європейська солідарність". Що "забула" задекларувати депутатка - дізнайтеся у матеріалі.

30 травня 2023 року за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру депутату Київської міської ради у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Дії депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України. Зважаючи на те, що місцеперебування депутата не встановлене, про підозру їй повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України. Про це йдеться у релізі САП, передає портал "Слово і діло".

Як повідомляють в прокуратурі, депутатка не задекларувала доходи від продажу цінних паперів, отриманих у 2020 році на суму 55,6 млн грн. Також вона «забула» вказати дані про отримані доходи від продажу мотоцикла марки Harley-Davidson, автомобіля марки Land Rover і нараховані страхові виплати на ремонт автівки. Також у декларації депутат неправильно зазначила вартість земельної ділянки у Києві, що їй належить. Загаль сума незадекларованого майна сягає 63,7 млн грн.

У 2021 році Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що депутатка Київради Ганна Коваленко не вказала у своїй декларації активів на 28,87 млн грн. Після цього детекиви НАБУ порушили кримінальну справу за фактом можливої брехні при декларуванні. Водночас НАЗК не виявило у декларації ознак незаконного збагачення, конфлікту інтересів та необґрунтованості активів.

Нагадаємо, у Києві завод "Електронмаш" придбала за 120 млн грн фірма пов'язана з колишніми депутатами Київради  Олександром та Вячеславом Супруненками і діючим депутатом міськради від "Європейської солідарності" Ігорем Баленком. Нещодавно депутати Київради створили спеціальну комісію для перевірки діяльності "Київміськбуду". А мерія Києва хотіла у травні придбати легкові автомобілі на 20 млн грн, однак відмовилася від цієї ідеї після суспільного резонансу.

Дмитро Чернишов

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.