Нацбанк України позбавив ліцензії кредитну спілку з Черкащини

Нацбанк України позбавив ліцензії кредитну спілку з Черкащини

Національний банк України анулював ліцензії для кредитної спілки "Гарантія" на надання фінансових послуг. Вона зареєстрована у місті Шпола Черкаської області. Про це Інформатор Гроші повідомляє з посиланням на прес-службу НБУ.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 29 травня 2023 року. Нагадаємо, КС "ГАРАНТІЯ" було тимчасово зупинено ліцензії. Кредитна спілка не надала інформацію та не подала копії документів на вимогу Національного банку, порушивши вимоги пункту 74 глави 5 розділу ІІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року  № 153 (зі змінами). У встановлений Національним банком строк порушення усунене не було, тож КС "ГАРАНТІЯ" анульовано ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Рішення про анулювання ліцензій набирає чинності з 30 травня 2023 року. Після відкликання ліцензії фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Нагадуємо, ми писали, чому Нацбанк України позбавив ліцензії платіжну систему LEO співзасновниці «Айбокс Банку». У цій системі працював екс-президент України Віктор Ющенко. А за що НБУ оштрафував швидкозайм CreditUP народного депутата України Костянтина Бондарєва — читайте тут. Не так давно Нацбанк позбавив ліцензії страхову компанію «Інгосстрах» з Дніпра.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.