Нацбанк України позбавив ліцензій 2 фінансові компанії з Києва та Одещини

Нацбанк України позбавив ліцензій 2 фінансові компанії з Києва та Одещини

Національний банк України позбавив ліцензій ТОВ "Роял Кепітел" та ТОВ "Еліт Лізинг". Зазначені установи не усунули порушення ліцензійних умов та не подали звітність до Національного банку. Кому вони належать - дізнайтеся в Інформатор Гроші.

Ще на початку квітні щодо ТОВ "Роял Кепітел" та ТОВ "Еліт Лізинг" у Національному банку України застосували заходи реагування. Їм було призупинено дію ліцензій, поки не усунуть порушення. А саме вони не подали фінансову звітність за 4й квартал 2022 року. Як вбачається, порушення не були усунуті. Водночас НБУ поновив ліцензію ТОВ "ФК "Акцент Фінанс".

ТОВ "Роял Кепітел" було засновано у 2018 році у Києві. Власник - Олександр Кудряшов через ТОВ "Кепітел Інвест". Судячи з фінаносовї звітності за 2021 та 2020 рік, активної діяльності компанія не вела. Її директоркою є Галина Лєбєдєва з жовтня 2020 року. До цього Лєбєдєва очолювала швидкозайм "Ваша готівочка" (ТОВ "Лайм Кепітел" та ТОВ "Лайм Мані" у 2017-2020 роках), який належав раніше Ганні Замазєєвій - екс-голові Миколаївської облради (2020-2023) від "Слуги народу" та її партнерці - Тетяні Домбровській (нині - депутатка Миколаївської міськради від "Слуги народу").

ТОВ "Еліт Лізинг" зареєстровано у селищі Авангард під Одесою. Існує з 2013 року. Власники - Олена Філик та Євген Гілін. Останній є і директором. До 2022 року власниками були Юрій Дегас з Миколаєва та американець з одеською пропискою Юрій Міхель.

Раніше ми писали, за що НБУ оштрафував швидкозайм CreditUp народного депутата від ВО "Батьківщина" Костянтина Бондарєва. За що Нацбанк позбавив ліцензії платіжну систему співвласниці Айбокс Банку (IBOX Bank) - читайте тут. А ще без ліцензії залишилася страхова компанія "Інгосстрах" з Дніпра, пов'язана з екс-власниками ПриватБанку.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.