Кияни просять у Кличка створити новий парк на Осокорках: як підтримати ініціативу

Кияни просять у Кличка створити новий парк на Осокорках: як підтримати ініціативу

На сайті Київради з’явилася нова петицій. У ній мешканці столиці просять у мера міста Віталія Кличка та столичної влади створити новий парк на вулиці Іжкарській у Дарницькому районі. Детальніше – читайте в Інформатор Гроші.

Відповідну петицію зареєстрував 28 квітня Олег Шакун. Наразі її підписали 1725 людей. Щоб її розглянула влада, потрібно зібрати 6000 підписів. На це є трохи більше за 1 місяць. Підписати можна за посиланням.

«Київ велике й сучасне місто зі швидко забудовує ця й все менше міст стає для відпочинку. Кам'яні джунглі сковують все поряд. Тому прохаємо створити паркову зону з лавочками та доріжками для прогулянок, а також розчистити та привезти до ладу берегову смугу озера Синятин по вулиці Іжкарська та створити зони відпочинку своєю чергою ми зберемо кошти та висадимо дерева, оскільки мешканці масивів та житлового сектору бажають проводити вільний час, гуляючи у лісопарковій зоні. Паркова зона це легені міста. Та вказаній ділянці надати статус парку скверу», - йдеться у тексті петиції.

Вулиця Іжкарська (раніше – Іжевська) пролягає від Трускавецької та Зарічної вулиць до Дніпровської набережної. Найближчі станції метро – «Славутич» та «Осокорки». 8 квітня 2023 року тут проходила толока, під час якої прибирали територію.

При цьому КМДА та Київрада могли б знайти кошти на облаштування зеленої зони для мешканців Осокорок. Наприклад, на ремонт Південного мосту витратять 85 млн грн: гроші підуть фірмі, яка відома скандальним ремонтом Нового мосту у Дніпрі. На реконструкцію вулиці Трускавецької у Дарницькому районі витратять 71,8 млн грн. Також столичні чиновники планували придбати 17 автомобілів на 20 млн грн. А на благоустрій у парку «Прибережний» біля затоки Берковщина у Дарницькому районі витратять 21,4 млн грн. А ще Кличко планує будівництво підземного паркінгу на Оболоні зі сховищем для громадян на час повітряних тривог за 120 млн грн. Інформатор писав, що зараз почалося будівництво парку «Срібний кіл» у Дарницькому районі: між станціями метро «Осокорки» та «Позняки» площею 7,54 га.

Нагадуємо, в іншій петиції кияни просять у Кличка заборонити будівництво на Русанівській косі. Як у КМДА відреагували на петицію про порятунок озера Синє на Виноградарі – читайте тут. Ми писали, що мерія планує витратити 70 млн грн на будівництво доріг для нових ЖК на Осокорках.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.