У Києві шукають управителя для готелю «Дружба»: які умови

У Києві шукають управителя для готелю «Дружба»: які умови

Національне агентство з менеджменту та розшуку активів (АРМА) шукає бізнесменів чи організації, які готові взяти під управління столичний готель. Нерухомість розташована на бульварі Миколи Міхновського (раніше – Дружби народів), 5А. Це приватна нерухомість, яка була конфіскована державою за рішенням Печерського суду Києва. Детальніше – у матеріалі Інформатор Гроші.

АРМА шукає управителів для 6 арештованих готелів та санаторіїв, які належать Федерації профспілок України. Як вважають охоронці, ця нерухомість була незаконно набута профспілками на початку 1990-х років, хоча мала залишатися у державній власності. Про інший об’єкт, а саме Будинок профспілок на Хрещатику, для якого АРМА також шукає управителів, ми писали нещодавно. У перелік 6 закладів відпочинку також входять:

  • Пансіонат «Шацькі озера» у Волинській області;
  • Туристичний комплекс «Прикарпаття» в Івано-Франківську;
  • Лікувально-оздоровчий комплекс «Карпатські зорі» в Івано-Франківській області;
  • Готельно-ресторанний комплекс «Турист» у Рівному;
  • База відпочинку «Сонячна» у Полтавській області.

Але для кожного з цих об’єктів управителя шукають окремо. У частині закладів можуть розміщуватися ВПО або військові на відпочинку. Дізнатися про те, які переваги має готель «Дружба» можна на його офіційному сайті.

У Києві шукають управителя для готелю «Дружба»: які умови 1

Поруч з готелем розташовані торгівельний центр Ocean Plaza та Національний ботанічний сад. Готель розташований у 6 км від центрального залізничного вокзалу Києва. Найбижча станція метро Либідська знаходиться у 600 метрах від «Дружби». До центрального автовокзалу – 2,7 км.

Готель "Дружба" на бульварі Миколи Міхновського
Готель "Дружба" на бульварі Миколи Міхновського

Управляти цим активом можуть як приватні, так і державні або комунальні підприємства, які займаються господарською діяльністю за відповідним профілем, мають необхідні ресурси та запропонують найбільш вигідні цінові умови. Кожен учасник відбору може отримати деталізовану інформацію щодо активів, до завершення терміну подання документів, звернувшись з листом на електронну адресу АРМА: info@arma.gov.ua (тел. 044-290-08-52 та моб. 093-273-53-06). При зверненні потрібно обов’язково використовувати електронний кваліфікаційний підпис (ключ). Важливим критерієм буде програма управління активом.

У ній має бути зазначена і дохідність, яку планує отримувати з об’єкта особа або компанія/підприємство від використання готелю «Дружба». Частину коштів при цьому буде сплачувати державі. При цьому управителі мають бути готові платити у бюджет власним коштом, якщо прибутків у певний період буде недостатньо. З переможцем укладуть договір. Приймання документів триває до 15 червня 2023 року до 16:00. Перелік документів – за посиланням.

Згідно з даними з офіційних реєстрів, ДП «Київський туристичний готель «Дружба», належить підприємству ПрАТ «Укрпрофтур». Його з 2012 року очолює Сергій Стрілець. «Укрпрофтур» на 96% належить Федерації профспілок України та на 4% Фонду соціального страхування України, який знаходиться у стадії ліквідації з 2 січня 2023 року.

У серпні 2020 року українська держава вирішила відібрати в профспілок санаторії, будинки відпочинку та земельні ділянки, пояснивши своє рішення тим, що майно профспілок розкрадається. У ФПУ таке рішення чиновників пояснили тим, що їхнє майно хочуть приватизувати олігархи, унаслідок чого українці через реквізиції втратять пільги на відпочинок і оздоровлення. 23 листопада 2020 року Печерський районний суд Києва заарештував ключовий актив Федерації профспілок України (ФПУ) — Будинок профспілок, а також іншу нерухомість.

Нагадуємо, у Києві виставили на продаж бізнес-центр на вул. Воздвиженській, 56 на Подолі за 256 млн грн. Також у столиці продається готель «Ермітаж» початку 20 століття. А ще Фонд держмайна намагається продати завод «Електронмаш» у Києві, скільки коштує – читайте тут. Як фірма Сергія Тігіпка намагалася взяти під контроль конфіскований  у росіян готель «Русь» у Києві – дізнайтеся тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.