У Києві шукають управителя для Будинку профспілок: які умови

У Києві шукають управителя для Будинку профспілок: які умови

Державне Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) пропонує бізнесу взяти в управління Будинок профспілок. Будівля розташована на Майдані Незалежності, 2. Управитель зможе здавати її в оренду та заробляти на цьому, водночас платити державі.

Оголошення про пошук управителя для Будинку профспілок опубліковано на сайті АРМА. Адміністративна будівля розташована на Майдані незалежності, на розі вулиці Хрещатик та проїздом між алеєю Героїв Небесної Сотні та Михайлівською вулицею. Прийом документів від учасників конкурсу триває до 16:00 15 червня 2023 року.

Майно передано до АРМА на основі ухвали слідчого судді Печерського районного суду Києва від 3 квітня 2023 року (справа №757/12536/23). Кожен учасник відбору може отримати деталізовану інформацію щодо активів, до завершення терміну подання документів, звернувшись з листом на електронну адресу АРМА: info@arma.gov.ua (тел. 044-290-08-52 та моб. 093-273-53-06). При зверненні слід обов'язково використовувати кваліфікований електронний підпис.

Управляти цим активом може юридична особа або фізична особа-підприємець, яка має досвід управління нерухомістю, необхідні ресурси та запропонує найбільш вигідні цінові умови. Та обов’язково мета діяльності такої особи є отримання прибутку. Майбутній управитель зобов’язаний зберігати нерухомість та сплачувати частину отриманих доходів до державного бюджету. Чернетки документів можна завантажити тут. Найбільш важливий критерій – якісно прописана програма управління активом. Вартість оренди не вказується, бо вона буде залежати від пропозицій конкурсантів. При цьому бізнес має бути готовим платити державі за рахунок своїх коштів, якщо у якомусь проміжку часу немає достатніх доходів від управління майном.

Про цей об`єкт

Будинок профспілок України було збудовано у 1980 році. Підпорядковувався він з настанням незалежності Федерації профспілок України. Водночас у Держбюро розслідувань вважають, що з 1992 року колишній посадовець КМДА незаконно оформив право власності на Будинок профспілок та інші об’єкти за профспілками. З червня 2014 року її очолює Григорій Осовий. У 2004 році в ході Помаранчевої революції будинок було зайнято протестувальниками на деякий час.

Наприкінці 2013 року протестувальники Євромайдану захопили Будинок профспілок та влаштували там свій штаб. 19 лютого 2014 року будинок значною мірою згорів, обвалилися конструкції між 4 та 5 поверхами. Надзвичайниками під час та після пожежі вдалося врятувати 41 людину. Тоді майданівці у підпалі звинуватили міліціонерів, а ті – «Правий сектор».

Влітку 2014 року почали роботи з організації ремонту згорілої будівлі. Федерація профспілок укладала інвестиційний договір з компанією «ІТТ-Нерухомість» (ТОВ БЦ «Майдан Плаза»). У 2018 році завершили реконструкцію будівлі. На двох поверхах знаходився Інформаційно-виставковий цент Музею Майдану. Подивитися сюжет 2018 року про хід ремонтних робіт можна нижче:

[embed][/embed]

У 2019 році до будівлі повернулися всі профспілки. Журналісти «Слідство Інфо» повідомляли, що у приміщенні власники планували створити покерний клуб та підпільне казино. У 2021 році стало відомо, що покерний клуб дійсно відкрили. Натомість було відкрито бізнес-центр, у якому орендують приміщення десятки українських та закордонних бізнес-компаній та некомерційних організацій.

[embed][/embed]

Оновлений Будинок профспілок
Оновлений Будинок профспілок

Нагадуємо, у Києві не змогли продати недобудований ЖК на вул. Богдана Хмельницького, 58. Цей будинок зводив спікер Кримського парламенту, сепаратист Володимир Константинов. А пізніше будинок мала добудувати фірма колишнього менеджера Константинова, але не змогла цього зробити.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.