Робота у Пилипишина, Sputnik-V і мільйонні статки: чим відома депутатка Київради від ОПЗЖ Олена Букало

Робота у Пилипишина, Sputnik-V і мільйонні статки: чим відома депутатка Київради від ОПЗЖ Олена Букало

Сьогодні депутатка Київради від забороненої проросійської партії склала мандат. Вона була депутаткою від ОПЗЖ з кінця 2020 року. До депутатства встигла попрацювати на бізнесменів Дмитра Фірташа, Олександра Спектора (у якого працює і досі), Вагіфа Алієва та на родину Віктора Пилипишина. Чим відома Олена Букало та як працювала у Київраді – читайте в матеріалі Інформатор Гроші.

Робота у Київраді

Олена Букало стала депутаткою Київради у грудні 2020 року. Балотувалася від партії «Опозиційна платформа – За життя» (ОПЗЖ) у Голосіївському районі, де за неї віддали голоси 108 виборців. Тому пройшла у депутати за загальноміським виборчим списком під №5. У Київраді була першою заступницею голови депутатської комісії з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу. З початком повномасштабної російської агресії, як і інші члени фракції, стала позафракційною.

Про діяльність депутатки у стінах столичної міської ради відомо небагато. У 2020 році вона виступила співавторкою проєкту рішення (разом з іншими депутатами Київради від ОПЗЖ), у якому пропонувалося від імені Київради звернутися до Кабінету Міністрів України для закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Супутник-V». У соціальних мережах про свою роботу депутатку не писала. Звіти за 2021 та 2022 рік не подала, чим порушила вимоги закону. І за 2023 рі, схоже, теж не подасть. А от що вона написала про роботу депутата за грудень 2020 року:

Робота у Пилипишина, Sputnik-V і мільйонні статки: чим відома депутатка Київради від ОПЗЖ Олена Букало 1

Скільки з бюджету України було витрачено коштів на фінансування проросійської партії ОПЗЖ – читайте тут. Помічницею депутатки була дизайнерка Поліна Оболонська. Не зважаючи на скормну інформацію про роботу у Київраді, депутатка є співавторкою декількох успішних рішень Київради:

Бізнесові справи

Згідно з офіційною біографією, майбутня депутатка народилася у місті Лясковська у Казахстані. Олена Букало закінчила з відзнакою КНУ ім. Т. Г. Шевченко за спеціальністю «Менеджмент організацій». Після цього понад 16 років працювала у різних бізнес-проєктах.

У 2005-2011 роках Олена Букало очолювала ТОВ СПзІІ «Украфлора».  Цей бізнес частково належить родичам колишнього заступника голови КМДА і екс-народного депутата України Віктора Пилипишина. Підприємство – на той момент лідер на квітковому ринку України. Є цікавий сюжет тих часів з Оленою Букало як експерткою з флористики.

[embed][/embed]

У 2012-2015 роках Олена Букало очолювала ТОВ «Комунікаційна агенція «Прес-офіс» (на той момент належала Іллі Букалу - сину бізнес-вумен). У цей період встигла побувати маркетинг-директором (директором з продажів) у компанії DF Agro Дмитра Фірташа.  У 2011-2021 роках очолювала ТОВ «Квіткова країна», співвласницею якої була разом з донькою екс-голови Державної митної служби Ігоря Калєтніка Владиславою Туркановою та матір'ю екс-нардепи Оксани Калетник Галиною Лосєвою. ТОВ «Квіткова країна» займалася оптовою торгівлею квітами та рослинами.

З 2013 року Олена Букало очолює ТОВ «К.А.Н.», основним активом якого є бізнес-центр «Сенатор» площею 53,7 тис. кв. м. Ця компанія наразі належить київському мільйонеру Олександру Спектору, 2 роки тому його статки оцінювали у 145 млн дол, а колись він був топ-менеджером олігарха Дмитра Фірташа. А з 2019 року Олена Букало є директоркою ще й ТОВ «Інвестбуд Гарант», якому належить Blockbuster Mall (190 тис. кв. м). Останній пов’язаний з Олександром Спектором та групою «Мандарин Плаза» Вагіфа Алієва — партнера скандально відомого бізнесмена і депутата Вадима Столара.

Чим володіла та скільки заробляла Олена Букало

Звичайно, що робота у таких крупних компаніях та на відповідальних посадах добре оплачується. У мережі є дані про декларацію Олени Букало за 2019 рік. У тому році вона заробила 1,2 млн грн. На банівських рахунках мала 147 тис. грн. А ще 90 тис. доларів готівкою.

Депутатці належала земельна ділянка в Ірпені (1000 кв. м), спільно з колишнім чоловіком будинок в Ірпені (201,4 кв. м) та квартира у Києві (57 кв. м). У власності і користуванні депутатки перебували 3 автомобілі: Mazda CX-5 2015 року випуску (378,8 тис. грн), Opel Movano 2012 випуску (318 тис. грн) та Volvo XC60 2018 року випуску (824,5 тис. грн). А про інших колег Олени Букало по колишній фракції ОПЗЖ у Київраді нещодавно розповідали журналісти «Бігус Інфо».

[embed][/embed]

Про колегу по фракції ОПЗЖ депутатку Юлію Симуніну – читайте детальніше тут. Чим відомий новий депутат Київради від «Європейської солідарності» Сергій Ільницький – дізнайтеся тут. Нагадуємо, прокуратура хоче конфіскували 2 млн грн у депутата від ОПЗЖ з Дніпропетровської області.">

Дмитро Чернишов

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.