Мерія Києва витратить 20 мільйонів гривень на легкові автівки: що придбає

Мерія Києва витратить 20 мільйонів гривень на легкові автівки: що придбає

Комунальне Автотранспортне підприємство Київради вирішило поповнити автопарк для обслуговування чиновників на 17 автівок. Витратять на оновлення столичного комунального автопарку близько 20 млн грн. Що придбають чиновники для чиновників – розкаже Інформатор Гроші.

Закупівля була оголошена у системі ProZorro 2 травня 2023 року. Максимальна сума, яку планують витратити на придбання 17 автомобілів – до 20 млн 28,9 тис. грн. Наразі зацікавлені продавці автівок можуть подавати пропозиції для участі у тендері. Поставити автомобілі потрібно буде до кінця серпня 2023 року. КП «Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» очолює Михайло Кульчицький.

Згідно з тендерною документацією, це мають бути седани та універсали. Відповідно кожен автомобіль має коштувати до 1 млн 178,2 тис. грн. Кожен автомобіль буде оснащений бензиновим двигуном об’ємом 2,48-2,49 л з потужністю 207 кінських сил. Максимальна швидкість автівок має складати 210 км/год, маса – від 1,56 до 1,655 тонни. Довжина – 4,88 – 4,89 м, ширина – 1,835 – 1,845 м, висота – 1,45 – 1,46 м. Об’єм паливного баку – 60 літрів.

Технічні характеристики автівок для чиновників Києва під час війни
Технічні характеристики автівок для чиновників Києва під час війни

Згідно з характеристиками, під опис підходять автомобілі Toyota Camry та Toyota RAV4. Хоча в умовах чітко не зазначена марка і модель автомобілів, які підлягають закупівлі. В той самий час киянин Сергій Пасюта звернув увагу на закупівлю з Чернігова. Там за 42 млн грн купують 6 нових тролейбусів (тобто по 7 млн грн). Відповідно замість 17 автомобілів для чиновників влада Києва теж могла б придбати 3 тролейбуси для громадян, але це не пріоритетно.

Тендер у Чернігові під час війни
Тендер у Чернігові під час війни

Чому оновлювати склад комунальної техніки знадобилося саме під час війни — невідомо. Вочевидь, у Києві це не настільки відчувається, як у регіонах, які знаходяться ближче до лінії фронту. Тест-драйв Toyota Camry можна подивитися нижче:

Які автомобілі влада Києва закупила для ДСНС на 29,5 млн грн - читайте тут. У минулому році для комунального підприємства Київради "Муніципальна охорона" придбали 18 автомобілів майже на 16,5 млн грн. Нагадуємо, що на Оболоні столична влада за 120 млн грн планує збудувати автостоянку з укриттями для громадян на час повітряної тривоги. Однак мешканці Оболоні проти та хочуть, щоб на місці майбутнього паркінгу була зелена зона.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.