Нацбанк України оштрафував швидкозайм ЗеКредит з Києва

Нацбанк України оштрафував швидкозайм ЗеКредит з Києва

Національний банк України оштрафував фінансову організацію ТОВ «ФК «ІНВЕСТРУМ». Ця компанія працює під брендом «ЗеКредит» або «ZeCredit». Про це повідомила прес-служба регулятора.

Як зазначають в НБУ, до ФК «Інвеструм» застосовано штраф у 34 тис. грн. ТОВ «ФК «ІНВЕСТРУМ» надало регулятору завідомо недостовірну інформацію щодо виконання рішення Національного банку України та несвоєчасно подало регулятору відомості про укладення з колекторськими компаніями договорів врегулювання заборгованості. Сплатити штраф ТОВ «ФК «ІНВЕСТРУМ» зобов'язане протягом семи робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу. Тобто до 9 травня.

4 січня Національний банк вже виявляв порушення у діяльності «ЗеКредиту». Їм адресували письмове застереження та дали час на виправлення порушень. Йдеться про невиконання вимог нормативно-правових актів Національного банку України в частині:

  • інформування споживача – розкриття інформації споживачу щодо послуги споживчого кредиту, надання мінімального обсягу інформації про умови та істотні характеристики цієї послуги шляхом розміщення такої інформації на вебсайтах фінансової установи;
  • додаткових вимог до договору про надання коштів у позику (фінансовий кредит), що укладається із споживачем.

Згідно з даними з реєстрів, фірма була заснована у 2018 році. Зареєстрована у Києві. Наразі кінцевим власником є громадянин Литви Вітаутас Олшаускас. Донедавна його партнером у цьому бізнесі був також литовець Вітаутас Лапеніс. Керує організацією з 2020 року Марина Крутько.

Раніше НБУ позбавив ліцензії страхову компанію власника київських ТЦ «Аркадія». Нагадуємо, раніше НБУ позбавив ліцензії київську фінансову компанію співвласниці «Айьокс Банка», в якій працював третій Президент України Віктор Ющенко. А ще Нацбанк оштрафував мікрозайм CreditUp нардепа від ВО «Батьківщина» Костянтина Бондарєва. Раніше НБУ позбавив ліцензій страхову компанію «Інгосстрах» з Дніпра (пов’язану з колишніми власниками ПриватБанку) та страхову компанію «Провідна» з Києва.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.