Чим відомий новий депутат Київради від партії «ЄС» Сергій Ільницький

Чим відомий новий депутат Київради від партії «ЄС» Сергій Ільницький

Полковник ЗСУ, заступник Дмитра Яроша, учасник воєнних дій, екс-кандидат у народні депутати. 20 квітня Сергій Ільницький став депутатом Київради від партії «Європейська солідарність». Він зайняв місце депутатки Ірини Никорак, яка перейшла з Київради народною депутаткою до Верховної Ради України. Що відомо про нового депутата – дізнайтеся в Інформаторі.

Сергій Ільницький вже увійшов до складу депутатської фракції «Європейська солідарність», від якої балотувався у депутати Київради у 2020 році. Відомо, що Сергій Ільницький народився у 1970 році у Києві. Має вищу освіту. Згідно з даними YouControl, у 2011-2016 роках він очолював у Києві охоронні компанії ТОВ «Сокол Секюріті» та ТОВ «Сокол-Безпека». Ці компанії належали киянину Олегу Карєву (зараз він одноосібний власник) та французу Томасу Жаку Моро. За іншими даними Ільницький у 2011 році звільнився з лав ЗСУ за станом здоров’я, але вже у 2014 році повернувся.

Сергій Ільницький – полковник Збройних сил України, учасник АТО та повномасштабної війни з росією. Кавалер ордена «За заслуги» ІІІ ступеня. З 2023 року він є першим заступником командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша і командир загону «Південь» УДА у складі 28 окремої механізованої бригади. За словами Ільницького, після деокупації Миколаєва, Херсона, частини Херсонської області, 28 ОМБр передислоковано у Донецьку область – на бахмутський напрямок.

Сергій Ільницький - новий депутат Київради
Сергій Ільницький - новий депутат Київради

Протягом 2014-2019 років Сергій Ільницький був помічником-консультантом народного депутата України від Дніпропетровської області та від партії «Правий сектор» Дмитра Яроша. У 2016 році Дмитро Ярош, Андрій Шараскін (зараз – народний депутат України від партії «Голос») та Сергій Ільницький заснували громадську організацію «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ). А у 2022 році Сергій Ільницький виступив співзасновником ГО «Благодійний фонд «Рух Опору Південь» разом з одеситами Юрієм Козарізом та Миколою Рибаком (керує організацією Олександр Зубак).

Цікавий факт: у 2018 році Сергій Ільницький був капітаном української збірної на спортивних змаганнях військових «Ігри нескорених» в Австралії та здобув золоту медаль з веслування на тренажері. Новоспечений депутат з дитинства займався спортом. Майстер спорту з веслування на байдарці.

[embed][/embed]

У 2019 році Сергій Ільницький балотувався до Верховної Ради України за списками партії «Голос», але депутатом не став. На той момент був аспірантом Львівського регіонального інституту державного управління (ЛРІДУ НАДУ). У 2020 році він балотувався до Київської міської ради від партії «Європейська солідарність», але депутатом став лише зараз замість Ірини Никорак. Станом на 2020 рік був начальником штабу УДА. Ірина Никорак перейшла до Верховної Ради за списками «Європейської солідарності» на місце генерал-лейтенанта Михайла Забродського, який склав свій депутатський мандат 20 березня 2023 року. Пропонуємо сюжет телеканалу ТРК РАІ 2017 року за участі Сергія Ільницького:

[embed][/embed]

Чим відома депутатка Київради від ОПЗЖ Юлія Симуніна – читайте тут. Хто з забудовників знищує «Будинок з комахами» кінця 19 століття у Києві – читайте тут. Хто будує житловий комплекс поблизу згорілої історичної дерев’яної дачі архітектора Брадтмана у Пущі-Водиці – дізнайтеся за посиланням.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.