У Білій Церкві завод дозиметрів придбав син екс-заступника міністра промисловості: скільки заплатить

У  Білій Церкві завод дозиметрів придбав син екс-заступника міністра промисловості: скільки заплатить

Фонд держмайна продав майно Білоцерківського заводу «Еталон». Наразі очікується оплата за нього. А переможцем та єдиним претендентом на завод на Київщині виявилася фірма Євгена Немілостівого – сина колишнього народного депутата і колишнього заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості під час президентства Зеленського. Детальніше про це дізнайтеся в Інформатор Гроші.

У лютому 2023 року ми писали, що майно Білоцерківський завод «Еталон» виставили на продаж за 35 млн 425 тис. 304 грн. Тоді не знайшлося покупців. Тож провели новий аукціон за зниженою вдвічі ціною. Як результат – за 18 млн 800 тис. 881 грн майно підприємства придбала фірма ТОВ «Машгідроприлад». Це на 588 тис. 229 грн більше, ніж початкова вартість. Зазначимо, що якщо покупець не сплатить вчасно, аукціон можуть скасувати. І тоді провести ще раз з пошуком нового покупця.

ТОВ «Машгідроприлад» зареєстроване у Харкові у 2007 році. Основний вид діяльності – виробництво гідравлічного та пневматичного устатковання. Директором є Руслан Черненко.

Власником «Машгідроприладу» виступає Євген Віталійович Немілостівий через кіпрський офшор «NVED Invest LTD». Це син харків’янина Віталія Немілостівого. Останній досить відома постать в українському бізнесі та політиці.

Віталій Немілостівий – почесний голова корпорації «УкрІнМаш». З грудня 2007 року по березень 2010 року Немілостівий працював першим заступником Міністра промислової політики України в уряді Юлії Тимошенко. Зі зміною влади до жовтня 2011 року працював заступником Міністра промислової політики вже в уряді Микола Азарова. З кінця 2012 по кінець 2014 років був народним депутатом України від ВО «Батьківщина», з якої вийшов у 2013 році. З грудня 2016 року по серпень 2020 був головою комітету з розвитку промисловості, державних закупівель та співпраці з державним сектором економіки у Федерації роботодавців України. З 10 серпня 2020 року по 21 січня 2021 року – заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості в уряді Дениса Шмигаля. Чим це відомий цей управлінець — можна прочитати тут.

Віталій Немілостівий - промисловець та колишній топ-чиновник
Віталій Немілостівий - промисловець та колишній топ-чиновник

Чим відомий завод та що продали

Білоцерківський завод «Еталон» свого часу спеціалізувався на виробництві інструментів та обладнання для вимірювання, дослідження та навігації й був найбільшим виробником дозиметричної апаратури та приладів. Створений після аварії на ЧАЕС, завод знаходився під керуванням Державної служби МНС. На даний час дозиметри не випускаються вже більше 10 років. Завдяки працівникам, які залишились, вдалося зберегти обладнання  та підтримувати його в робочому стані.

Цех заводу у Білій Церкві
Цех заводу у Білій Церкві

Завод знаходиться у 80 км від Києва та у 120 км від Борисполя. Загальна площа будівель та споруд: 12 тис. 166,7 кв. м. Наразі на підприємстві працює 11 осіб.

У  Білій Церкві завод дозиметрів придбав син екс-заступника міністра промисловості: скільки заплатить 3

Комплекс складається з нежитлових будівель: адмінбудівля та виробничий корпус (10 377,4 кв.м); гараж легкових та вантажних автомашин (938,0 кв.м); склад покрасочних матеріалів (470,1 кв.м); закрита мийка для автомобілів (88,5 кв.м); АЗС (будівля оператора) (9,9 кв.м); прохідна № 1, Й (16,6 кв.м); прохідна (17,3 кв.м); склад (248,9 кв.м). Приміщення потребує косметичного ремонту. Земельна ділянка перебуває у державній власності та не продається.

У  Білій Церкві завод дозиметрів придбав син екс-заступника міністра промисловості: скільки заплатить 4

Основний вид економічної діяльності: виробництво інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації. Проте у період з 2020-2022 років підприємство не здійснювало виробництво готової продукції. Експорт товарів, робіт та послуг підприємством не здійснювався. Обсяг реалізації продукції (робіт, послуг) за період 2020 – 2022 роки: 1,58 млн грн. Основна номенклатура продукції:

  • виготовлення дозиметрів-радіометрів типу СЕГ-05, МКС-1Е, РУГ-Р;
  • виготовлення автоматики безпеки на котли Факел-2М;
  • сервісне обслуговування та ремонт приладів.

До складу заводу також входять і продаються у рамках цього аукціону 4 одиниці колісних транспортних засобів (автомобіль ЗИЛ 13081 (сідельний тягач), причіп ОДАЗ-93571 (платформа), екскаватор ЭО 2621В, автонавантажувач Р 4045). Останні кілька років підприємство отримувало прибуток здебільшого завдяки здачі в оренду нерухомості. Договори оренди з недобросовісними клієнтами розриваються.

Покупцю потрібно погасити борги підприємства. Це 987 тис. грн боргів по зарплаті. Також 366 тис. грн боргів перед бюджетом. А ще 10 млн 179 тис. грн інших боргів.Це слід додати до тієї суми, яку має сплатити покупець, а саме 18 млн 800 тис. 881 грн.

[embed][/embed]

Нагадаємо, власники дніпровського заводу олії «Олейна» продали свій російський бізнес підприємцю з Харкова. А у центрі Києва будівлю, де розміщувався банк «Січ», придбала фірма, пов’язана з братом заступника голови Офісу Президента, детальніше про це тут. Хто і за скільки придбав завод води «Росинка» у Києві – дізнайтеся тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.