У Києві благоустрій парку «Прибережний» за 21,4 млн грн проведе екс-податківець: хто отримає гроші

У Києві благоустрій парку «Прибережний» за 21,4 млн грн проведе екс-податківець: хто отримає гроші

Комунальна організація «Київзеленбуд» Київради знайшла, хто проведе ремонт парку на березі ріки Дніпро у районі затоки Берковщина. Роботи пройдуть до кінця 2023 року. Хто займатиметься розвитком парку «Прибережний» у цьому році – дізнайтеся в Інформатор Гроші.

У двох тендерах на проведення благоустрою у парку перемогла фірма ТОВ «Альфа Індастріал Констракшн». Про інших учасників тендерів не повідомляється. За діючими нормами Кабміну, автоматично оголошується переможцем у тендері той, чия цінова пропозиція найдешевша. Загальна сума робіт складе 21 мл 366 тис. 476 грн. Вже укладено 2 договори. При цьому угода на 14,58 млн грн потрапила у поле зору та під моніторинг Держаудитслужби. Раніше цим парком займалися інші фірми.

За ці гроші прокладуть поліетиленові труби для поливу рослин (600 метрів) з розпилювачами води, очистять від сміття ділянку «солярію» та засиплють її піском. У парку поставлять стенд з мапою та вказівники, встановлять 10 нових світлодіодних світильників, облаштують насосну станцію для поливу. До громадської вбиральні проведуть електрику. На дороги будуть нанесені розмітки. Також для незрячих пішоходів буде зроблена тактильна плитка.

Також спорудять вхід до парку з окремих конструкцій з 21 світильниками. Там же встановлять інсталяцію з казковим героєм. У парку поставлять 6 шезлонгів, додатково прокладуть мощені пішохідні доріжки. Велопарковки вміщатимуть по 14 велосипедів. Також буде облаштовано оглядовий майданчик. Також буде встановлено 63 паркувальні стовпчики та 3 механічні боларди.

Під землею прокладуть електропроводку для споживачів парку, для чого доведеться розбирати пішохідні доріжки. Неподалік вбиральні з’явиться пожежний гідрант, встановлять лічльники води, створять водопровід для громадської вбиральні та проведуть до неї каналізацію. Замінять близько 160 квадратних метрів доріг у парку та проведуть деякі інші роботи. Після робіт по обидвох тендерах утворяться сотні тонн сміття, яке вивезуть подалі.

[embed][/embed]

Який досвід у підрядника та хто власник

ТОВ «Альфа Індастріал Констракшн», згідно з даними YouControl, було засноване у 2017 році у Києві. Основний вид діяльності – організація будівництва будівель. Наразі її директором і власником є Юрій Неборак з Києва з 8 березня 2023 року.

У 2010-2020 роках Юрій Неборак був фізичною особою-підприємцем з профілем на обслуговування систем безпеки. У 2020 році Юрій Неборак деякий час працював державним інспектором в Офісі великих платників податків Державної податкової служби України. А ще у 2010-2013 роках він був співзасновником ТОВ «Технології безпеки «Триггер» разом з Анатолієм Кобилянським. Останній був у період 2010-2014 роках помічником народних депутатів Владислава Забарського та Ярослава Москаленка (2012-2014) від Партії регіонів. Також відомо, що у 2010-2011 роках очолюване Кобилянським формування «Делліт» охороняло резиденцію Віктора Януковича «Межигір’я». Невідомо, чи зараз Неборак співпрацює з колишнім партнером.

З робіт на бюджетні гроші в активі фірми всього 2, їхні масштаби були значно менші. Нещодавно з фірмою уклали договір і на проведення капремонту у парку ім. М. Рильського у Голосіївському районі за 876 тис. 584 грн. Перше з досвіду – це капремонт парку «Молодіжний» у Деснянському районі Києва наприкінці 2022 року за  2 млн 51 тис. 974 грн. Друге – це виконання субпідряду від ТОВ «Будмонтажсервіс І» робіт з реконструкції зони відпочинку «Центральна» на Трухановому острові у Дніпровському районі Києва за 499 тис. 912 грн наприкінці 2021 року – на початку 2022 року. При цьому варто зазначити, що ТОВ «Будмонтажсервіс І» з Чернівецької області - це одна з компаній-улюбленців «Київзеленбуду» (власник – Андрій Гандзюк, директор – Михайло Палик). Батько Андрія Гандзюка - екс-депутат Чернівецької обласної ради та партнер депутата Київради попереднього скликання Сергія Башлакова.

З початку 2022 року до березня 2023 року власником і директором фірми «Альфа Індастріал Констракшн», яка займеться благоустроєм у парку «Прибережний», був мешканець Вінниччини Олег Залізняк. Про нього невідомо нічого. До нього з квітня 2021 року власником був Олександр Жданов з Бучі (був директором з кінця лютого 2020 року). У 2019-2020 роках власниками фірм були Андрій Єнюков та Костянтин Ліщук з Києва – вони ж власники будівельної компанії ТОВ «Джі Ті Констракшн» (Grand Tectonics Group, GT Ukraine).

Нагадуємо, зараз прокуратура Києва судиться з підрядниками капітального ремонту Льодового палацу «Арена»: фірма не виконала вчасно роботи. А хто придбав у Києві завод води "Росинка" - дізнайтеся тут. А з ким мерія Києва бореться проти забудови на Володимирському узвозі під "скляним мостом" - читайте тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.