У центрі Києва будівлю ліквідованого банку придбала фірма з орбіти заступника голови Офісу Президента

У центрі Києва будівлю ліквідованого банку придбала фірма з орбіти заступника голови Офісу Президента

Будівлю колишнього відділення банку "Січ" у Голосіївському районі Києва продали на аукціоні. Будівлю придбала на аукціоні фірма, яка може бути пов'язаною з братом заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми. Що відомо про покупця та скільки заплатили - дізнайтеся у матеріалі Інформатор Гроші.

Аукціон відбувся 28 березня. У ньому взяли участь двоє учасників. Перемогла ТОВ "Арієс Девелопмент", яка заплатить 32 млн 855,1 тис. грн. Конкурували з нею представники ТОВ "Таун Груп 2022" з Запоріжжя.

ТОВ "Арієс Девелопмент" було засноване 2 вересня 2022 року. Основний вид діяльності - покупка та продаж нерухомості. Директором та власником є Олег Бугар, який мешкає у передмісті Києва Чайках. Олег Бугар також є генеральним директором ТОВ "Веймут Таун Білдінг", яке належить Світлані Бобровій та Олегу Шурмі. Також Олег Бугар на 90% є власником ТОВ "Азалія Девелопмент", ще на 10% воно належить Геннадію Руденку - колишньому народному депутату з Полтавської області (2002-2006). Також Олег Бугар є власником і директором ТОВ "Веспа Інвест".

Олег Шурма - молодший брат заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми. Їх батько був народним депутатом України у 2002-2006 роках. Ростислав Шурма з 23 листопада 2021 року обіймає посаду заступника голова Офісу Президента Андрія Єрмака. У 2012-2019 роках Ростислав Шурма був гендиректором заводу "Запоріжсталь", який контролює Ринат Ахметов. А у 2010-2014 роках  Ростислав Шурма був депутатом Донецької обласної ради.

Загальна площа будівлі, в якій знаходився банк «Січ», складає 493 кв. м. Адреса - вул. Володимирська, 63. У приміщенні є теплова завіса, електролічильник, дизель-генераторна установка, причіп вантажний, систем відеоспостереження і контролю доступу, охоронно-пожежна сигналізація, сейф. Земля не продавалася.

У центрі Києва будівлю ліквідованого банку придбала фірма з орбіти заступника голови Офісу Президента 1

Нацбанк визнав «БАНК СІЧ» у серпні 2022 року неплатоспроможним. Це сталося через несплату процентів за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року. «Крім того, діяльність АТ «БАНК СІЧ» характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій, що підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови», — йшлося у заяві Нацбанку України. 10 жовтня 2022 року Фонд гарантування вкладів розпочав ліквідацію «Банку Січ».

Таке рішення було прийнято через те, що на конкурс з виведення банку з ринку не надійшло пропозицій від потенційних інвесторів. Продаж банку дозволив би Фонду не виплачувати гарантоване відшкодування в 1,3 млрд грн та віддавати кошти кредиторам після продажу активів. Орієнтовно саме стільки «живих» коштів мав «Банк Січ» на корпоративних рахунках та в державних облігаціях. А ще був цікавий будівлею головного офісу на Подолі на 2500 квадратів, ліцензованим банківським забезпеченням, трьома десятками відділень і мережею терміналів в сервіс-центрах МВС. Власниками банку були Олег Баланда, Валерій Раздорожний, Андрій Мельник та Олег Губанов. У Фонді гарантування вкладів додали, що кошти, отримані від продажу активів, спрямують на розрахунки з кредиторами АТ «Банк Січ».

Нагадаємо, у Києві бізнесвумен з оточення братів екс-депутатів Супруненків придбала завод води "Росинка". А у місті Тетієві в Білоцерківському районі виставили на продаж ресторанний комплекс. Раніше подружжя Герег придбало нерухомість державного підприємства "Укроборонресурси".

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.