Хто з депутатів Київської обласної ради втратить мандат і хто їх замінить: результати сесії

Хто з депутатів Київської обласної ради втратить мандат і хто їх замінить: результати сесії

21 березня 2023 року відбулося пленарне засідання Київської обласної ради. Серед питань, які розглядалися, депутати проголосували за позбавлення мандатів 4 депутатів. Ще троє депутатів готуються на вихід. Чим відомі ці депутати та хто може їх замінити – розкаже Інформатор.

ВО «Батьківщина»

Політрада партії Юлії Тимошенко вирішила відкликати за народною ініціативою двох депутатів - Андрія Засуху та Ганну Старикову. На звільнені депутатські місця по нашій фракції зайдуть Олександр Сімановський – голова теруправління державної судової адміністрації Києва, а також – Маріанна Овдієнко.

Ганна Старикова – екс-голова Київської обласної ради (листопад 2015 – травень 2019 року), а також була заступником голови Київської обласної організації "ВО "Батьківщина". Двічі балотувалася у мери міста Обухова, у 2014 році – у народні депутати від партії ВО “Батьківщина”, але до Ради  не потрапила. Відомо, що вона близька до голови Київської обласної організації ВО “Батьківщина”, народного депутата Костянтина Бондарєва , який був нардепом VI та VII скликань і відомий загалу по банку “Велес” то горілці “Бондарєв”. З березня по вересень 2014 року Старикова працювала заступницею голови Київської ОДА Володимира Шандри.

Ганна Старикова - екс-голова Київської обласної ради
Ганна Старикова - екс-голова Київської обласної ради

Андрій Засуха – голова Футбольної федерації області, підприємець та президент футбольного клубу “Колос “Ковалівка”, а ще – син подружжя Засух: Анатолія Засухи, ексгубернатора Київщини (1996-2005) та Тетяни Засухи, екснародної депутатки України (1998-2012). Андрій Засуха згодом став головою обласної фракції.

Андрій Засуха
Андрій Засуха

Про Олександра Сімановського, який може посісти вільне крісло, відомо, що він був депутатом облради від “Батьківщини” минулого скликання (обрався у Броварському районі) - з 2015 по 2020 рік, членом комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою. З 2013 року є керівником територіального управління Державної судової адміністрації України у Києві.

Олександр Сімановський
Олександр Сімановський

Маріанна Овдієнко - депутатка Білоцерківської районної ради. Проживає у Білій Церкві. З березня 2020 року вже входила до облради попереднього скликання від ВО “Батьківщина”. На парламентських виборах 2019 року була довіреною особою на 92 окрузі від ВО “Батьківщина” та кандидата Віктора Світовенка (№3 цього списку), на президентських виборах минулого року була довіреною особою Юлії Тимошенко по 92 округу.

Маріанна Овдієнко
Маріанна Овдієнко

«За Майбутнє»

Від цієї партії добровільно склали свої повноваження депутатки Леоніда Пономарьова і Наталія Онопрієнко-Капустіна, які наразі перебувають за кордоном. Як зауважила депутатка Тетяна Самойленко, на їхнє місце мають зайти Станіслав Поліщук і Євгенія Полікарпова.

Наталія Онопрієнко-Капустіна була голової комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму. Вона була заступником директора комунальної установи обласної ради "Інформаційно-ресурсний методичний центр "Родина". Народилася у місті Переяслав, де і проживала. За фахом – практичний психолог. З 2006 року працювала провідним спеціалістом мобільного консультативного пункту Переяслав-Хмельницького райцентру соцслужб для сім'ї, дітей та молоді. З 2014 року по 2016 рік очолювала сектор охорони здоров’я Переяслав-Хмельницької. Очолювала й керівні посади в Київському обласному центрі опіки дітей КОР, обласній службі у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації тощо. Займається науковою та педагогічною діяльністю, очолювала ГО «Нова Хвиля».

Наталія Онопрієнко-Капустіна
Наталія Онопрієнко-Капустіна

Леоніда Пономарьова була заступником голови комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соціального захисту населення та пенсіонерів. Вона – киянка, журналістка та викладачка Київського коледжу легкої промисловості. За спеціальністю – викладач та редактор наукових текстів. На час обрання депутатом працювала викладачем у Київському коледжі легкої промисловості та журналістом у об'єднаній редакції періодичних видань Українського товариства сліпих «Заклик» (з дитинства має вади зору, І група інвалідності).

Леоніда Пономарьова
Леоніда Пономарьова

Євгенія Полікарпова була керівницею жіночого крила обласної парторганізації «За майбутнє». З 2005 по 2020 роки працювала викладачкою Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова та з січня 2021 по грудень 2022 року працювала в Броварській РДА. Працювала на посаді заступника начальника адміністрації та виконувала обов’язки голови адміністрації. А також очолювала з січня 2021 року по червень 2022 року відділ освіти, молоді та спорту цієї РДА. Народилася у селі Кременище Києво-Святошинського району, мешкає у Києві.

Євгенія Полікарпова
Євгенія Полікарпова

Станіслав Поліщук у 2020 році обрався депутатом Білоцерківської міської ради. Там є членом постійної комісії з питань земельних відносин У 2010-2015 роках він був депутатом Київської обласної ради від Партії регіонів, у 2015-2020 роках – від партії «Наш край» (очолював бюджетну комісію). Народився у 1970 році. Засновник ПП «Росьбуд-Інвест». Працював головою Володарської і Рокитнянської РДА. Був помічником у народного депутата Валерія Бондика від Партії регіонів (2007-2012).

Станіслав Поліщук
Станіслав Поліщук

Європейська солідарність

Добровільно склала свої повноваження депутатка Оксана Перінська. Вона була членом комісії з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, соцзахисту населення та пенсіонерів. Проживала у Василькові. З 2004 року по 2007 рік працювала слідчим слідчого відділення Личаківського РВ ЛМУ УМВС України у Львівській області, з 2007 по 2011 роки – старшим слідчим слідчого управління Львівського міськуправління міліції УМВС України у Львівській області. Після чого до 2012 року була слідчим слідчого відділення Васильківського МВ ГУМВС України в Київській області. З вересня 2012 року до листопада 2015 року займалася адвокатською діяльністю. З листопада 2015 року до місцевих виборів 2020 року була секретарем Васильківської міської ради.

Оксана Перінська
Оксана Перінська

Зі складу фракції "Європейська солідарність" виключили депутата Руслана Кузьменка. У раді очолював бюджетну комісію. Він вже був депутатом Київської облради від  БПП у минулому скликанні (2015-2020). З 1996 по 2014 роки займався підприємницькою діяльністю з дистрибуції різних товарів. У 2006-2014 роках – директор ТОВ "Кемпленд" (м. Ржищів, обробка листового металу, виробництво кухонних витяжок). З грудня 2014 – директор ТОВ "Юридична компанія ЕС ЕНД ПІ". Він є співзасновником ГО "Заради миру в Україні" (м. Ржищів), президент БО “Благодійна організація "Фонд Руслана Кузьменка" у Ржищеві. Був помічником народного депутата від Партії регіонів Петра Мельника (2007-2012). Перед російським вторгнення Кузьменко залишив межі України та станом на лютий 2023 року не повернувся. У фракції "ЄС" зазначили, що поки не вирішили, хто має посісти місця депутатів.

Руслан Кузьменко
Руслан Кузьменко

ОПЗЖ

Від забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» вирішив скласти свої повноваження депутат Олег Цаплієнко. Він входив до складу комісії з питань екології, природокористування, мисливства, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій. Працював директором агрофірми «Світанок» екс-народної депутатки Тетяни Засухи. Також керував пов’язаними з Засухою підприємствами ПП «ННВ», ПП «ІВР», ПП «СФМ». А у 2007-2014 роках працював юристом-консультантом в ТОВ «Митний термінал Київщини», яким володів чоловік Тетяни Засухи – екс-голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Засуха.

Олег Цаплієнко
Олег Цаплієнко

Фракція ОПЗЖ у Київській облраді припинила своє існування 18 березня 2022 року. Вочевидь, депутатське крісло, яке звільнилося після Цаплієнка, залишатиметься вакантним до закінчення повноважень цього скликання облради. До 2020 року Олег Цаплієнко був депутатом Васильківської районної ради Київщини від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Які ще рішення ухвалили на сесії Київської обласної ради - можна дізнатися на її сайті.

Нагадуємо, частина депутатів Київоблради пропонують врятувати річку Ірпінь та створити природний заказник для збереження її узбережжя.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.