У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять

У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять

Комунальна організація «Київзеленбуд» оголосила 2 тендери на проведення капітального ремонту благоустрою в одній з зелених зон. Мова йде про парк «Прибережний» на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина. Що будуть робити та у які строки – читайте у матеріалі.

Цей парк знаходиться у Дарницькому районі столиці. Згідно з першим тендером, роботи проведуть до кінця 2023 року. Вони обійдуться у суму до 14 млн 584 тис. 350 грн. Аукціон відбудеться 21 березня 2023 року.

У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять 1

За ці гроші прокладуть поліетиленові труби для поливу рослин (600 метрів) з розпилювачами води, очистять від сміття ділянку «солярію» та засиплють її піском. У парку поставлять стенд з мапою та вказівники, встановлять 10 нових світлодіодних світильників, облаштують насосну станцію для поливу. До громадської вбиральні проведуть електрику. На дороги будуть нанесені розмітки. Також для незрячих пішоходів буде зроблена тактильна плитка.

У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять 2

Також спорудять вхід до парку з окремих конструкцій з 21 світильниками. Там же встановлять інсталяцію з казковим героєм. У парку поставлять 6 шезлонгів, додатково прокладуть мощені пішохідні доріжки. Велопарковки вміщатимуть по 14 велосипедів. Також буде облаштовано оглядовий майданчик. Також буде встановлено 63 паркувальні стовпчики та 3 механічні боларди.

У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять 3

За іншим тендером планують витратити до 6 млн 804 тис. 899 грн. Роботи теж мають пройти до кінця року. Під землею прокладуть електропроводку для споживачів парку, для чого доведеться розбирати пішохідні доріжки. Неподалік вбиральні з’явиться пожежний гідрант, встановлять лічльники води, створять водопровід для громадської вбиральні та проведуть до неї каналізацію. Замінять близько 160 квадратних метрів доріг у парку та проведуть деякі інші роботи. Після робіт по обидвох тендерах утворяться сотні тонн сміття, яке вивезуть подалі.

У Києві за 21 млн грн проведуть благоустрій парку на набережній Дніпра: що зроблять 4

У 2022 році ми писали, що під кінець року «Київзеленбуд» вирішив продовжити облаштовувати парк. Проте, вірогідно, до холодів не все встигли зробити. За 17 млн 974 тис. 397 грн роботи проводило ТОВ «Євротехнології Груп». Ще за 4 млн 466 тис. 387 грн ця ж фірма проводила й інші роботи у парку. У 2021 році на облаштування цього парку витратили вже 40 млн 246 тис. 765 грн (безпосередньо на самі роботи). У 2020 році на парк витратили 12 млн 118 тис. 137 грн. А проєктні роботи склали понад 5 млн грн.

Статус парку земельній ділянці (7,5465 га) у районі затоки Берковщина надали 2017 року. У липні 2022 року Віталій Кличко заявив, що парк «Прибережний» вже приймає відвідувачів. Він зазначив, що загальна площа парку – 7,54 га. Перша черга капітального ремонту охопила територію 2,22 га. На території зеленої зони облаштували пішохідні та велодоріжки, встановили лави й урни, облаштували чотири сучасних дитячих майданчики  (інклюзивний, для молодшого віку, старшого віку та майданчик з тросовими конструкціями), а також спортмайданчик. Є ще одна зона для дітей – на штучно створеному за допомогою геопластики зеленому пагорбі.

[embed][/embed]

Нагадуємо, зараз прокуратура Києва судиться з підрядниками капітального ремонту Льодового палацу «Арена»: фірма не виконала вчасно роботи. А ще прокурори з НАБУ та САП підозрюють нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка у спробі заволодіти державною землею у Києві для будівництва. А ще у столичній прокуратурі заявляють, що на ремонті Київського зоопарку могли вкрасти 2 млн грн, детальніше про цю історію читайте тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.