У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан

Фонд гарантування вкладів продає майно банку «Січ», який перебуває у стані ліквідації. На цей раз виставлено на продаж приміщення та майно колишнього ресторану «Щекавиця» на Костянтинівській вулиці. Скільки коштує та що саме продається – читайте в Інформатор Гроші.

Аукціон з продажу майна ресторану «Щекавиця» пройде 1 березня 2023 року. Наразі заклад не працює. Він розташований на Подолі на вул. Костянтинівській, 46-52.

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан 1

Ціна для аукціону стартує від 60 млн 779 тис. 207 грн. Подати заявку на участь в аукціоні можна до 28 лютого до 20:00. Бажаючим потрібно буде внести гарантійний внесок, який складає 10% від початкової вартості, а саме 6 млн 77 тис. 921 грн.

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан 2

Площа приміщення складає 884,7 кв. м. Все приладдя, яке використовувалося у ресторані, також продається. У тому числі: 40 салатних ваз, графин для вина, 4 графини для горілки, жироуловлючач, 2 ікорниці, комплекс звукового обладнання, кондиціонер, меблевий гарнітур, 2 електроплити, 50 склянок для горілки, 12 столів та стільців, 30 стопок, 4 фужери для шампанського, 5 чайників, касовий апарат, 2 мікрохвильові печі, персональний ком’ютер та 2 принтери та інше – все це 2017 року виробництва. Ще частина майна, виставленого на продаж у рамках цього лоту, знаходиться у Києві на вул. Несторівській, 6. Сюди входять 34 столові ложки, 3 чайні ложки, 164 ковпаків для страв, 269 чашок, 1159 тарілок, 1363 одиниці посуду для спецій і соусів, скляна ваза, пивний бокал, 86 підсвічників, 138 тримачів для паличок суш та для серветок, 20 керамічних блюд, дерев’яна дошка, 78 керамічних тримачів, 10 тарілок під фрукти, 5 сахарниць, скляна рюмка, 13 одиниць глиняного посуду та дещо інше – це все 2022 року.

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан 3

У ресторані є 13 залів, прикрашених в різних стилях. Також присутній літня тераса. Всього в ресторані можуть одночасно розміститися до 100 осіб.

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан 4

Для ознайомлення з активом потрібно зв’язатися з Задорожньою Наталією. Телефон: +380676860632, e-mail: n.zadorozhnya@sichbank.com. При цьому покупцем не може бути особа (фізична чи юридична), пов’язана з державою-агресором. Тобто потенційним покупцем не може бути російська федерація або особи, пов`язані з державою-агресором, а саме: громадяни російської федерації, крім тих, що проживають на території України на законних підставах;

  • юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства російської федерації;
  • юридичні особи, створені та зареєстровані відповідно до законодавства України, кінцевим бенефіціарним власником, членом або учасником (акціонером), що має частку в статутному капіталі 10 і більше відсотків, якої є російська федерація, громадянин російської федерації, крім того, що проживає на території України на законних підставах, або юридична особа, створена та зареєстрована відповідно до законодавства російської федерації.

У Києві виставили на продаж «Щекавицю»: скільки коштує ресторан 5

9 серпня 2022 року Нацбанк визнав «БАНК СІЧ» неплатоспроможним. Це сталося через несплату процентів за користування кредитами рефінансування за липень 2022 року. «Крім того, діяльність АТ «БАНК СІЧ» характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій, що підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови», - йшлося у заяві Нацбанку України. 10 жовтня 2022 року Фонд гарантування вкладів розпочав ліквідацію «Банку Січ».

Таке рішення було прийнято через те, що на конкурс з виведення банку з ринку не надійшло пропозицій від потенційних інвесторів. Продаж банку дозволив би Фонду не виплачувати гарантоване відшкодування в 1,3 млрд грн та віддавати кошти кредиторам після продажу активів. Орієнтовно саме стільки «живих» коштів мав «Банк Січ» на корпоративних рахунках та в державних облігаціях. А ще був цікавий будівлею головного офісу на Подолі на 2500 квадратів, ліцензованим банківським забезпеченням, трьома десятками відділень і мережею терміналів в сервіс-центрах МВС.Власниками банку були Олег Баланда, Валерій Раздорожний, Андрій Мельник та Олег Губанов. У Фонді гарантування вкладів додали, що кошти, отримані від продажу активів (у тому числі ресторану «Щекавиця»), спрямують на розрахунки з кредиторами АТ «Банк Січ».

Нагадаємо, Нацбанк України нещодавно визнав Forward Bank неплатоспроможним. Він належав російському бізнесмену Рустаму Таріко. А ще пенсійний фонд Нацбанку продав комплекс відпочинку «Княжий двір» у Княжичах на Київщині..

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.