У Києві може з’явиться ще один торговий центр на Татарці: проєкт Київради

У Києві може з’явиться ще один торговий центр на Татарці: проєкт Київради

На сайті Київської міської ради з’явився проєкт рішення. Мова у ньому про передачу в оренду землі для будівництва житлових та комерційних об’єктів. Йдеться про ділянку на вул. Глибочицькій, 29-37 поруч з ЖК Mirax у Шевченківському районі столиці. Скільки отримає на цьому коштів громада Києва – читайте у матеріалі.

Документ було оприлюднено 12 лютого 2023 року. Ініціатор проєкту рішення – в.о. директора Департаменту земельних ресурсів КМДА Віктор Дворніков. Проєкт рішення підписали заступник голови КМДА Петро Оленич та начальник юридичного управління Департаменту земельних відносин Дмитро Радзієвський. Наразі він знаходиться на розгляді профільної депутатської комісії.

Проєктом пропонується затвердити проєкт землеустрою та передати в оренду ділянку площею 0,6279 гектара (8000000000:91:119:0034) для будівництва і обслуговування багатоповерхового житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Планують її передати ТОВ Фірма «САВ ЛТД» та Галині Фоміній, які є власниками споруд на цій ділянці. Наразі на ділянці розташовані одноповерхові склад (101,8 кв. м) та майданчик для складування (531,3 кв. м) і 2 збірно-розбірні конструкції. Адміністративні будівлі за адресою вул. Глибочицька, 29/31 (6 поверхів) та вул. Глибочицька 33/37 (5 поверхів) не входять до вказаної ділянки, вона розташована за ними у дворі. Власниками «САВ ЛТД» є Сергій Фомін (75%) та Галина Фоміна (25%).

На цій мапі позначено ділянку
На цій мапі позначено ділянку

У разі затвердження проєкту депутатами Київради, оренда ділянки буде оформлена на 5 років. Категорія земель – для житлової і громадської забудови. Вартість цієї землі – 20 млн 255 тис. 500,84 грн. Детального плану території наразі немає. Ділянка знаходиться на території пам’ятки ландшафту і історії «Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпра» та має складний рельєф. На рік бюджет міста за легалізацію на цій ділянці користувачів землі буде отримувати по 607 тис. 665 грн на рік. Право власності на збудовані складські об’єкти оформлене у 2018 році – відповідно орендарі повинні будуть сплатити у бюджет ще за користування землею протягом цього часу. При цьому невідомо, як саме ділянку будуть використовувати орендарі. Про безпосередньо нове будівництво у документах мова поки не йде. Поки що це легалізація давнього використання земельної ділянки підприємцями. На фото червоним виділено ділянку, про яку йде мова.

У Києві може з’явиться ще один торговий центр на Татарці: проєкт Київради 2

Поруч з цією ділянкою комунальний «Київбуд» будує 28-поверховий ЖК «Mirax» на вул. Глибочицькій, 43, який складатиметься з 4 будинків. У ньому також передбачені комерційні приміщення. До станції метро "Лук'янівська" та "Контрактова площа" пішки можна дістатися за 15 хвилин. Як виглядає це будівництво можна подивитися на відео річної давнини:

Нагадаємо, Київрада планує передати в оренду землю під ЖК «Перспектива» для завершення будівництва житлових секцій комплексу. Також нещодавно суд скасував банкрутство УкрБуду екс-нардепа Максима Микитася, проте у забудовника наразі проблеми з законом. Про що кияни просили у Кличка протягом грудня 2022 року у петиціях — читайте тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.