Хто прибиратиме будівлю Міністерства молоді та спорту у Києві за 4,1 млн грн

Хто прибиратиме будівлю Міністерства молоді та спорту у Києві за 4,1 млн грн

Міністерство молоді та спорту України замовило послуги клінінгу своєї будівлі у Києві за 4 млн 138 тис. грн. Роботи будуть проходити протягом всього 2023 року. Кому дістанеться цей підряд від міністерства – дізнайтеся у матеріалі.

Про таке замовлення стало відомо з сайту публічних закупівель ProZorro. Перемогу отримала ТОВ «Інвайт Системс». Фірма очікує на підписання договору.  Мийні роботи відбуватимуться на вулиці Еспланадній, 42 у Києві – за місцезнаходженням Міністерства молоді і спорту України.

Згідно з тендерною документацією, площа, яку потрібно обслуговувати та прибирати, складає 8715 кв. м. Орієнтовна площа підлоги – 6214,6 кв. м., яку необхідно обслуговувати, в тому числі килимове покриття 289,5 кв. м. та інше покриття (паркет, ламінат, кахельна плитка, інше). Орієнтовна площа вікон – 1125,00 кв. м., площа сходин – 427,9 кв. м, ліфтів – 2 шт. В адмінбудинку розташовано 17 туалетних кімнат.

В офісних приміщеннях, кабінетах керівників, приймальнях, інших кабінетах будуть мити підлогу щодня, прибирати пилососами, чистити дзеркала і поверхні, килими, протирати підвіконня і рами. Генеральне прибирання у будівлі – раз на місяць. Мити вікно ззовні будуть раз на рік, всередині – двічі на рік. Також будуть прибирати сміття, мити двері, радіатори, плінтуси,  протирати вимикачі і розетки, прибирати павутиння. Меблі протиратимуть ганчіркою і натиратимуть полірувальними засобами. Стіни у кабінетах потрібно буде протирати раз на місяць. Сходи, входи, коридори потріно підтримувати у чистоті щодня, а також періодично потрібно протирати стенди. А ще взимкку потрібно прибирати сніг і лід з прилеглої території та обробляти протиожеледним реагентом, весною та влітку треба поливати територію (рослинність), восени підмітати і прибирати листя та сміття.

Крім самого прибирання потрібно буде здійснювати обхід з метою оцінки роботи електрообладнання щоденно, замінювати електролампи, ремонтувати і чистити електроустаткування, замінювати не працюючі розетки і вимикачі, обслуговувати мережі сантехніки (за потреби). Також за потреби передбачені штукатурні і шпалерні роботи і фарбування стін, стель, дверей, відкосів. Щодня потрібно проводити заходу з дезінфекції, дезінсекції та дератизації приміщень, здійснювати технагляд за ліфтами (та лагодити їх у разі потреби). Також потрібно щодня перевіряти лічильник тепла, систему протипожежної сигналізації. Передбачені й інші роботи.

Що відомо про переможця

ТОВ «Інвайт Системс», згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, було засноване у 2012 році у Києві. З 2017 року єдиний власник підприємства – киянин Ігор Лозуновський, він же і директор. З 2020 року фірма підписала 28 договорів з бюджетними організаціями на послуги прибирання та обслуговування на 22,09 млн грн. Серед найбільших державних клієнтів – Національне антикорупційне бюро України (13 млн 495,4 тис. грн), Міністерство молоді та спорту України (6 млн 182,2 тис. грн), Антимонопольний комітет України (3 млн 687 тис. грн), Національний комплекс «Експоцентр України» (943,4 тис. грн), Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного (715,7 тис. грн).

Ігор Лозуновський також є власником ПП «Боніто» (профіль – загальне прибирання будинків), де директором виступає Людмила Малих. Це підприємство виграло тендерів всього на 37 тис. 872 грн. А ще Ігор Лозуновський є директоров ТОВ «Папір-Клуб» Віталія Байлова та Олексія Харька.

Віталій Байлов і Олексій Харько є співвласниками ТОВ «І Н В А Й Т» разом з Сергієм та Софією Морозовими. Згідно з інформацією з офійного сайту компанії, вони працюють вже 15 років (вірогідно, від інших юридичних осіб та ФОПів) у 22 регіонах України. Серед клієнтів – ТРЦ, заводи та підприємства, спортивні комплекси, бізнес-центри та офіси, готелі, ресторани, мережі банків та магазинів, EVENT-агентства, котеджні містечка, об’єкти приватної нерухомості тощо. Спеціалісти компанії надають послуги клінінгу, технічного обслуговування, інженерії, озеленення та обслуговування прилеглої території. Подружжя Морозових були партнерами по ТОВ «Ай Ві Ті Інвестментс» Владислава Тинного. Це батько Ігоря Тинного – відомого київського бізнесмена, партнера по бізнесу кількох народних депутатів (Юлії Льовочкіної, Івана Фурсіна, членів родин Юрія Чижмаря та Олександра Турчинова).

Нагадаємо, Міністерство юстиції України ініціює процеси конфіскації майна російського олігарха Олега Дерипаски в Україні. А Фонд гарантування вкладів подав позов до суду на українського мільярдера Костянтина Жеваго у справі на 46 мільярдів гривень. Що просили кияни у грудні у Віталія Кличка – читайте тут.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.