Продаж нерухомості у Дубаї, російські вірші, мільйонні статки: чим відома депутатка Київради Юлія Симуніна

Продаж нерухомості у Дубаї, російські вірші, мільйонні статки: чим відома депутатка Київради Юлія Симуніна

Цікавий бізнесовий поворот стався у діяльності депутатки від ОПЗЖ Юлії Симуніної. Чинна депутатка вирішила відкрити бізнес у Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) з продажу та здачі в оренду нерухомості. Невідомо, чи збирається вона далі працювати у Київраді та надовго повертатися в Україну. Чим відома Юлія Симуніна як депутат та бізнес-леді – читайте у матеріалі.

Спершу про нову діяльність депутатки Київської міської ради Юлії Самуніної дізналися користувачі Instagram. Її впізнали у рекламному ролику агенції з продажу нерухомості Symbol Real Estate. Ця агенція займається продажем нерухомості у місті Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Сторінка агенції в Instagram ведеться з вересня 2022 року – англійською (здебільшого) та російською мовами. Частина ілюстрацій з листопада вже з використанням української мови. На самому сайті Юлія Симуніна зазначена як керівниця та засновниця агенції нерухомості Symbol Real Estate. При цьому у команді агенції всі люди іноземці, а російськомовних та україномовних заохочувати купувати чи орендувати нерухомість може керівниця агенції. На сайті зазначено, що дана організації працює з 2021 року.

Скрін з сайту нерухомості Юлії Симутіної
Скрін з сайту нерухомості Юлії Симутіної

Така діяльність доволі актуальна, бо чимало заможних росіян та українців відвідують Об’єднані Арабські Емірати та купують там нерухомість. Набагато більше стало російських туристів після європейських санкцій, спрямованих проти російських громадян і компаній. Наприклад, колишній очільник так званої «ДНР» Олександр Бородай після того, як покерував сепаратистами на Донеччині, став депутатом держдуми росії, а у 2015 році придбав квартиру у Дубаї за приблизно 450 тисяч євро. А новорічні корпоративи у 2023 році у Дубаї відбувалися за участі російських поп-зірок. Сподіваємося, що у разі заробітку на росіянах Юлія передаватиме свої доходи на допомогу українцям.

Як Юлія Симуніна працює у Київраді

У 2020 році Юлія Самуніна обралася депутаткою Київської міської ради від нині забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя». На той момент була членкинею партії і була другою у списку партії після Олександра Попова – колишнього голови КМДА. Невідомо, чому саме мало кому відому підприємицю поставили на перші місця у списку партії. Після початку повномасштабної війни Юлія покинула фракцію ОПЗЖ у Київраді та наразі позафракційна. Обіймає посаду члена постійної депутатської комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин. Про результати роботи з кінця 2020 року невідомо, бо Юлія не публікувала розлогі звіти про депутатську діяльність.

Депутатка Київради Юлія Симуніна та екс-голова КМДА Олександр Попов
Депутатка Київради Юлія Симуніна та екс-голова КМДА Олександр Попов

Якщо казати про депутатські ініціативи, то Юлія відома двома скандальними проєктами рішень. У першому з них вона пропонувала Кабміну забезпечити українців російською вакциною від коронавірусу «Sputnik V». Також стала співініціатором проєкту рішення, яким Київрада припинить оскаржувати в судах наміри забудовників знищити екосистему південних Осокорків, озер Небреж і Мартишів. Мова йде про ЖК «Еврика», ЖК «Патріотика» та ЖК «Патріотика на озерах». А ще разом з іншими депутатками виступала співініціатором проєкту рішення, яке б обмежило куріння вейпів та електронних сигарет депутатами у будівлі Київради.

Юлія Симутіна та Віталій Кличко
Юлія Симутіна та Віталій Кличко

Відомо, що Юлія Симуніна допомагає з інвентарем Київському міському центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Писала депутатські звернення, щоб допомогти киянам швидше розв'язувати комунальні проблеми. У 2021 році домоглася ліквідації МАФу на вул. Андрющенка, 6. Допомогла відкрити фонтан у Шевченківському районі на вул. Давнар-Запольського, 1.

Продаж нерухомості у Дубаї, російські вірші, мільйонні статки: чим відома депутатка Київради Юлія Симуніна 4

У квітні 2022 року Юлія брала участь у передачі продуктів харчування та засобів гігієни для мешканців двох селищ на Чернігівщині, у травні взяла участь у такій поїздці на Харківщину (це організували волонтери фонду Unchain Fund, з яким активно співпрацює депутатка). У липні допомогла придбати квадрокоптер для територіальної оборони, у жовтні – передавала генератор та сухпайки для цього підрозділу.

Що відомо з біографії бізнесвумен

Згідно з офіційною біографією, Юлія Симуніна народилася у місті Горлівка (тимчасове окуповане з 2014 року) у Донецькій області. У 2008 році закінчила Донецький національний університет за спеціальністю «Фінанси». У 2017 році отримала у цьому ж виші юридичну освіту, але з 2014 року університет знаходиться у Вінниці через окупацію Донецька.

Нерухомістю Юлія займається більше 10 років. У 2006-2012 роках Юлія Самуніна була співвласницею ТОВ «Архітектурно-конструкторська майстерня «Нова Будова» у Донецьку. У 2011-2012 очолювала, а у 2012-2014 роках була начальником юридичного відділу та заступником директора ТОВ «Сервіс Схід Проект» у Донецьку. Ця компанія займалася діяльністю у сфері архітектури. У 2013 році виручка компанії склала понад 1 млн грн. Власниця компанії – мати майбутньої депутатки.

Після окупації Донецька Юлія Симуніна переїхала до Києва. У 2014 році заснувала ТОВ «Центральне БТІ» зі статутним капіталом у 100 гривень. З 2015 року є власницею та начальницею юридичного відділу цієї компанії. Ця фірма виконувала державні підряди на інженерні роботи загалом на 238,3 тис. грн. У 2017 році Юлія хотіла стати начальницею комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації», але невдало. А ще з 2019 року Юлія Симуніна стала приватною підприємицею з профілями на операції з нерухомістю та пошивом одягу.

Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, Юлія Симуніна, як депутатка Київської міської ради від ОПЗЖ, наприкінці 2020 року заснувала громадську організацію «За Життя Громади» разом зі своїм помічником Максимом Пожарським. Очолює цю ГО наразі помічниця Симуніної Ганна Продорова. Чим займалася організація — не вдалося знайти інформацію.

Продаж нерухомості у Дубаї, російські вірші, мільйонні статки: чим відома депутатка Київради Юлія Симуніна 5

У Юлії є син. З чоловіком Дмитром Симуніним розлучилася у 2021 році. Свого часу чоловік був членом Партії регіонів, депутатом Куйбишівської районної ради Донецька (2010-2014). Під час свого депутатства був головним юристом ДержАрхБудКонтролю у Донецьку. У 2016-2020 роках був співзасновником агентства нерухомості ТОВ «Бізнес Метри» у Києві.

У 2019 році Юлія Симуніна стала переможницею на міжнародному конкурсі краси Mrs. Elite Beauty Queen Universe. А ще у 2015-2016 році Юлія зареєструвала авторські свідоцтва на 8 власних поетичних збірок віршів російською мовою під іменем Юлия Лебедева. Щоправда, почитати їх нам не вдалося, бо це розповсюджені ім’я та прізвище.

Наразі декларації депутатів закриті для їхньої ж безпеки. Проте відомо, що було у декларації Юлії Симуніної за 2019 рік. Тоді вони з чоловіком заробили 13,2 млн грн від продажу майна. Від надання нерухомості в оренду депутатка отримала 30,8 тис. грн. Зарплата Юлії у ТОВ «Центральне БТІ» склала 58 тисяч за рік, зарплата її чоловіка у ТОВ «Бізнес метри» – 24,6 тис. грн. Також Симуніна вказала, що її син отримав 24,6 тисячі. А ще вона отримала подарунків у негрошовій формі на 4,8 млн грн. Готівковими коштами депутат задекларувала 1,5 млн грн і 470 тис. дол., ще 9 тис. грн на банківських рахунках. За 2020 рік Юлія заробила 7 млн 914 тис. 277 грн здебільшого завдяки продажу майна.

Тоді депутатка володіла ділянкою (650 кв. м) та будинком у селі Вишеньки (197 кв. м) та ділянкою у Петропавлівській Борщагівці (579 кв. м) під Києвом. Ще їй належали 7 нежитлових приміщень (загальна площа 256 кв. м) у Києві. З цінного майна Юлія задекларувала швейцарські наручні годинники Ulysse Nardin, кільце з діамантом, браслет, два ювелірних набори й дві хутряні шуби. Безкоштовно вона користувалася автомобілем Land Rover 2013 року випуску. Тоді був ще рік до початку її депутатства. Поточна і більш свіжа інформація  щодо статків депутатів наразі невідома.

Про що просили кияни у своїх петиціях до Віталія Кличка протягом місяця – читайте тут.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.