Влада Макарова доручила ремонт будинку за 7,2 млн грн екс-депутату Київської облради Нігруці

Влада Макарова доручила ремонт будинку за 7,2 млн грн екс-депутату Київської облради Нігруці

Макарівська селищна рада Бучанського району Київської області замовила роботи по відновленню житлового будинку. Йдеться про аварійний ремонт на вул. Проектній, 4 у Макарові. Роботи проводить ТОВ «Арх-Буд», яке очолює колишній депутат Київської обласної ради Олександр Нігруца.

Роботи мали завершитися до 31 грудня 2022 року. Договір уклали без проведення тендеру через терміновість робіт. Загальна сума – 7 млн 238 тис. 878 грн за проведення капітального ремонту будинку по вул. Проектній, 4 у Макарові. Це 5-поверховий будинок на 3 під’їзди. Що цікаво – договір уклали 29 грудня, але, вірогідно, роботи розпочалися раніше.

Згідно з укладеним договором, підрядник мав провести демонтажні роботи. Після цього замінити плити перекриття і відновити зруйновані цегляні стіни, затим – відремонтувати покрівлю будинку з металочерепиці, замінити частину вікон і дверей, очистити підлогу, стелі і стіни від бруду і сажі, фарбувати стін і підвіконня, штукатурити поверхні, замінити електропроводку та лічильники світла, забити вибоїни у підлозі, замінити її покриття та виконати інші роботи. В результаті всіх цих робіт мало утворитися понад 65 тонн будівельного сміття.

Чим відома «Арх-Буд» та хто такий Олександр Нігруца

ТОВ «Арх-Буд» було засновано у 2001 році. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Фірма зареєстрована у селі Петропавлівська Борщагівка Київської області (раніше – Києво-Святошинський район, тепер – Бучанський).

За даними сайту Youcontrol, власники фірми – Сергій Мартюк (51%) та Василь Трондюк (49%), обидва – з Петропавлівської Борщагівки. До 2010 року фірму очолював Сергій Мартюк, після нього і по цей день – Олександр Нігруца. З 2012 року фірма отримала підрядів через офіційні публічні закупівлі на понад 61,4 млн грн.

Найбільші замовники фірми за останні роки – Макарівська селищна рада (14,17 млн грн), Борщагівська сільська рада (10 млн 973 тисю грн), Харківський національний університет внутрішніх справ (2 млн 551 тис. грн). У Макарові фірма почала отримувати замовлення від місцевої влади лише наприкінці 2022 року, а саме це ремонт будинків на вул. Піонерська, 7, вул. Проектна, 4 (частковий демонтаж окремих конструкцій будинку за 304 тис. грн + згадані нами роботи), вул. Димитрія Ростовського, 64 (демонтажні роботи та капремонт), вул. Маяковського, 25 (капремонт). У Борщагівській громаді фірма будувала побутові приміщення для школи, ремонтувала спортмайданчик, капітально ремонтувала стадіон. Будувала зовнішнє освітлення у селах Лука та Гореничі під Києвом, утепляла фасад школи у Гореничах, ремонтувала тротуари у місті Вишневе тощо.

Олександр Нігруца у 2015-2020 роках був депутатом Київської обласної ради від ВО «Батьківщина», представляв там Чайки та Петропавлівську Борщагівку, тоді ж був членом виконкому у Петропавлівській Борщагівці. У 2020 році балотувався до Київської облради від партії «За Майбутнє», однак став депутатом Бучанської районної ради (там він член комісії з питань фізкультури, спорту та розвитку туризму). Олександр Нігруца є власником фірми ТОВ «Геліос-К-2018» (здача в оренду нерухомості), президентом футбольного спортивного клубу «Чайка», першим заступником голови Київської обласної федерації футболу, співзасновником ОК «Околиця».

Екс-депутат Київської обласної ради Олександр Нігруца
Екс-депутат Київської обласної ради Олександр Нігруца

Сергій Мартюк до 2017 року був заступником селищного голови у Петропавлівській Борщагівці та членом виконкому селищної ради там. Член правління СК «Чайка» (де президент Олександр Нігруца). У 2015 році балотувався до Києво-Святошинської районної ради, у 2020 році – до Борщагівської сільської ради – оба рази від ВО «Батьківщина» та невдало. Працює технічним директором ТОВ «Арх-Буд» та був директором «Лайт-Буд» (яке належало Яні Нігруці та Тетяні Мартюк). Василь Трондюк – співвласник (25%) ТОВ «Готель «Жуляни-Сіті», ТОВ «ІЗАР-М» (50%), ТОВ «ІЗАР-СВ» (по 50% з Сергієм Мартюком) та зареєстрований приватним підприємцем.

Ми вже писали, що Макарівська селищна рада доручила часткове відновлення Макарова фірмі «Стато Груп», пов’язаній з родиною Нігруц. А кому Київська ОДА доручила відновлювати частину Макарівської громади – читайте тут.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.