Київпастранс витратить 31 мільйон гривень на обслуговування зупинок: що зроблять

Київпастранс витратить 31 мільйон гривень на обслуговування зупинок: що зроблять

Комунальне підприємство Київради має підтримувати свою інфраструктуру у належному стані, а також піклуватися комфортом пасажирів. Саме для цього «Київпастранс» планує витратити 31 млн грн на утримання зупинкових комплексів протягом 2023 року. Що буде зроблено – читайте в Інформатор Гроші.

Про це нам стало відомо з сайту системи публічних закупівель ProZorro. Роботи будуть виконувати з 1 січня до 31 грудня 2023 року. Максимальна вартість робіт складе до 31 млн 33 тис. 161 грн. Але, вірогідно, обійдеться дешевше. Подати заявку на участь у тендері можна до 27 грудня. Аукціон пройде наступного дня.

Надавачу послуг буде заборонено здійснювати публічні закупівлі товарів і послуг у резидентів російської федерації та республіки білорусь, зокрема у зареєстрованих у країнах-агресорах юридичних осіб або у юридичних осіб з інших країн, де серед засновників є резиденти росії/білорусі. Також заборонено купувати товари/послуги у компаній, які їх закуповують у росіян чи білорусів. Якщо ці товари/послуги закуповувалися набагато раніше, то це допускається.

Точна кількість робіт не зазначається. Або це абстрактні роботи «на випадок» пошкоджень, що можуть трапитися на будь-якій зупинці. У тендерній документації мова йде про ремонти лавок для сидіння: ремонт кріплень, виготовлення і монтаж брусів, зварювальні роботи. Будуть ремонтувати поліровані біметалеві труби, які знаходяться у павільйонах очікування, також їх оброблять дезинфікуючими засобами. А у самих павільйонах приберуть всі сторонні оголошення.

Також передбачено видалення графіті зі скла та з металевих труб. Проведуть герметизацію швів даху, змонтують транспортну навігацію та маршрутну інформацію. Скло будуть мити, відремонтують бетонні плити павільйонів. А ще прибирання сміття передбачено після ремонтних робіт. Ще павільйон очікування будуть перевозити по місту (на час проведення ремонтів). Передбачена і заміна розбитого скла на стінках і даху.

У тендерній документації зазначено, що всього у «Київпастрансу» 220 павільйонів, які потрібно обслуговувати. Особливо відмічені зупинки «Вулиця Почайнинська» (на парній стороні вул. Спаської) та «Дитячий садок» (на вул. Туполєва). Можливо, йдеться саме про відновлювальні роботи на цих двох зупинках.

КП "Киїпастранс" очолює Дмитро Левченко. Нагадаємо, Київська обласна адміністрація планує виділити на 2023 рік на утримання доріг області.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.