В університеті Шевченка у Києві проведуть ремонти на 19,2 млн грн: що зроблять

В університеті Шевченка у Києві проведуть ремонти на 19,2 млн грн: що зроблять

Київський національний університет імені Тараса Шевченка замовив роботи по ремонту своїх будівель. Оголошено 8 тендерів. Частково це пов’язано з ліквідацією наслідків російських обстрілів. Що саме будуть робити та у які строки – дізнайтеся в Інформатор Гроші.

Найдорожче (5 млн 880 тис. 207 грн) будуть коштувати роботи у корпусі Наукової бібліотеки та корпорації «Науковий парк Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ця будівля на вулиці Володимирській, 58 буде ремонтуватися ТОВ «Дарвін Україна». Роботи мають провести до 25 грудня. В рамках цього тендеру замінять 206 вікон і частину підвіконь.

Дорого обійдуться і роботи на вул. Володимирській, 60 (5 млн 400 тис. 592 грн). Це головний навчальний корпус КНУ та КПП №1. Тут так само роботи виконає ТОВ «Дарвін Україна». У головному корпусі замінять 180 вікон та підвіконня. Роботи завершать до 25 грудня. А ще роботи з заміни 201 вікна компанія проведе на вул. Богдана Гаврилишина, 24 за 3 млн 21 тис. 794 грн.

На бульварі Тараса Шевченка, 14 проведуть ремонт навчального корпусу Навчально-наукового інституту філології. Це обійдеться у 2 млн 175 тис. 211 грн. Підрядником виступає ТОВ «Легалстрой 1». В рамках цього тендеру проведуть поточний ремонт віконних укосів, прошпаклюють і пофарбують їх, після цього вивезуть понад 3,5 тонни сміття.

Також на бульварі Тараса Шевченка, 14 проведуть поточний ремонт корпусу за 1 млн 404 тис. 71 грн. Його проведе ФОП Олена Квач. А саме замінять 6 вхідних дверей з масиву ясеня, 3 двері з масиву сосна. Після цього проведуть штукатурування та фарбування стін.

У головному корпусі на вул. Володимирській, 60 ще проведуть роботи з усуення аварійного стану систем гарячого, холодного водопостачання та водовідведення в укритті. Це обійдеться у 985 тис. 52 грн. Підрядник – ТОВ «Найджел». Замінять сталеві труби водопостачання та опалення на полиетіленові, установлять вентилі, засуви, клапани, крани. Тут же ФОП Владислав Лисак за 607 тис. 32 грн прокладе нові повітряпроводи, встановить опалювальні агрегати і вентилятори, прокладе поліетиленові труби для електропроводки та встановлять систему кондиціонування повітря.

На вул. Васильківській, 36 в Інституті післядипломної освіти витратять 189 тис. 902 грн. Роботи проведе ТОВ «Найджел». Тут замінять труби каналізації чавунні на поліетиленові.

На вул. Льва Толстого, 12 на хімічному факультеті проведуть поточний ремонт вікон. На це витратять 139 тис. 917 грн. Роботи виконає ТОВ «Дарвін Україна». По всіх перерахованих вище об’єктах роботи мають завершити до 25 грудня.

Що відомо про підрядників

ТОВ «Дарвін Україна» засноване у 2012 році та зареєстроване у Борисполі. Директор і власник – Володимир Запара. У цьому році компанія також замінювала вікна в Ірпені за 9,6 млн грн. До того виконувало роботи по встановленню металопластикових дверей і вікон на Київщині.

ТОВ «Легалстрой 1» зареєстроване у Боярці. Існує з 2017 року. Власники – Олексій (61%) та Тетяна (39%) Бабій. З 2021 року проводить роботи для КНУ ім. Шевченка. До цього фірма проводила ремонт мережі водопостачання у Святошинському районі у школі №222 за майже 200 тис. грн.

ТОВ «Найджел» створене у 2021 році, зареєстроване у Києві. Власник і директор – Дмитро Авраменко. Фірма вже проводила в університеті ремонт душових кімнат та санвузлів гуртожитку, усунення аварій у мережах водопостачання та опалення. Дмитро Авраменко у 2015 році балотувався до Київської обласної ради від «Опозиційного блоку», але депутатом не обрався.

Нагадаємо, на бульварі Тараса Шевченка у Києві виставили на продаж колишній дитячий садок.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.