Де у Києві проведуть капітальний ремонт вуличного освітлення за 28,5 мільйона гривень

Де у Києві проведуть капітальний ремонт вуличного освітлення за 28,5 мільйона гривень

Мешканці двох житлових масивів столиці можуть радіти. Якщо не буде блекауту та економії світла – їхні вулиці будуть освітлені. А це стане можливим завдяки роботі комунального підприємства «Київміськсвітло», яке наприкінці року замовило капремонт освітлення. А самі роботи пройдуть у Пущі-Водиці та на Мінському масиві – все це Оболонський район Києва.

Чому ремонтують освітлення саме в Оболонському районі та чому немає потреби відновлювати освітлення в інших районах міста – питання скоріше риторичне. Роботи мають пройти до кінця 2022 року. Загалом вони охоплять 10 вулиць.

Найдорожче проведення робіт коштують на вулиці Федора Максименка у Пущі-Водиці. За них готові викласти до 10 млн 411 тис. 938 грн. Поки що ТОВ «Автомагістраль-Південь», яка єдиною подала заявку на участь, виправляє свої документи. Тут проведуть демонтаж 158 світильників та 41 опору, 712 метрів мережі, 7 кілометрів проводів, 1619 метрів кабелів. Ртутні та натрієві світильники замінять на світлодіодні. Для проведення робіт доведеться розібрати невеликі частини заасфальтованої дороги. Натомість поставлять 166 нових світильників, посіють газони (205 квадратних метрів), покладуть асфальтобетонні суміші там, де їх довелося знімати. Аналогічні роботи у менших масштабах пройдуть по інших адресах:

По більшості адрес роботи проведе ТОВ «Автомагістраль-Південь» (по частині поки що у компанії проблеми з документами). На вулицях Міській та Селянській роботи проведе ТОВ «Інтернешнл Бізнес Груп». Проте роботи трохи подешевшали, і тепер вже з міського бюджету за них мають сплатити дещо більше за 28 млн 467 тис. грн. Початкова вартість була більшою по всіх тендерах - майже 33,8 млн грн.

Що відомо про підрядників

ТОВ «Інтернешнл Бізнес Груп» засноване у 2018 році у Києві. Власник та директор – Леонід Воєйков з кінця грудня 2021 року. Фірма раніше не виконувала державні підряди та не брала участі у тендерах. Тому дивно, чому вибір припав на неї.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» було зареєстровано у 2006 році. Спочатку компанія спеціалізувалася на будівництві будівель, а потім змінила вид діяльності на будівництво доріг. Наразі фірма прописана в Одесі. Власником «Автомагістралі-Південь» наразі є впливовий непублічний бізнесмен Олександр Бойко. Директор – Микола Тимофеєв. «Автомагістраль-Південь» є лідером дорожньо-будівельної галузі часів Великого будівництва. Компанія у 2021 році отримала від Укравтодору 23 млрд грн, у 2020 – 17 млрд грн. Будь-які інші фірми отримували від Автодору набагато менші суми. За 2016-2022 роки фірма виграла у тендерах по всій країні на суму у 141,38 млрд грн.

Нагадаємо, Київська обласна військова адміністрація доручила відновити вуличне освітлення у Бородянці на центральній вулиці за 8,8 млн грн.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.