У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять

У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять

Підпорядковане КМДА комунальне підприємство «Муніципальна охорона» Київради вирішило поповнити свій автопарк. Про це стало відомо з тендерів у системі публічних закупівель ProZorro. Загалом планується витратити понад 16,5 млн грн. Що придбають для муніципалів та скільки вони коштують – дізнавався Інформатор Гроші.

Згідно з найбільшим тендером на 11 млн 104 тис. 240 грн. Автівки мають поставити замовникам до 26 грудня 2022 року. Згідно з тендерною документацією, планується придбання 13 легкових автомобілів типів «універсал» або «седан». Кожен з них відповідно буде коштувати до 854 тис. 172 грн. Автівки мають бути 2022 року випуску, з об’ємом бензинового двигуна від 1,6 л, потужністю 132 кінські сили (або більше). Довжина – від 4,63 м, ширина – від 1,78 м, а ємність баку для пального – від 50 літрів. Гарантію мають давати до 3 років або до 100 тис. км. Під опис підходять автомобілі Toyota Corolla 1.6: коштують такі від 780 тис. грн.

У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять 1

За іншим тендером мають придбати на суму до 3 млн 680 тис. 225 грн ще 5 автомобілів. Відповідно кожен з них має коштувати до 736 тис. 45 грн. Згідно з технічними даними, автомобіль повинен бути 2022 року випуску, з об’ємом дизельного двигуна не менше 1,46 л, довжиною не менше 4,34 м, шириною не більше 1,78 м з паливним баком ємністю 50 літрів. Потужність – не менше 95 кінських сил. А гарантію мають надавати на 3 роки або на 100 тис. км. Під опис підходить мінівен Renault Express. Але колір має бути білим. Такі коштують від 657,5 тис. грн.

У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять 2

Ще за одним тендером придбають 1 автомобіль за суму до 1 млн 742,6 тис. грн. Тут мають бути рік випуску 2022й, потужність двигуна від 180 кінських сил, довжина від 5,3 м, ширина до 1,92 (2,2) м, об’єм дизельного двигуна від 2 л, ємність паливного баку не менше 69 літрів, не менше 8 місць. За описом це схоже на мікроавтобус Peugeot Traveller, які коштують від 1,66 млн грн.

У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять 3

«Муніципальна охорона» – комунальна організація виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), що займається забезпеченням охорони комунального майна міста Києва, наданням охоронних послуг та охороною громадського порядку. Входить до Департаменту муніципальної безпеки КМДА. Крім охорони комунального майна, «Муніципальна охорона» займається пультовою технічною охороною та фізичною охороною (на замовлення громадян). Більшість працівників підприємства — учасники бойових дій, які вміють критично мислити та швидко реагувати в кризових ситуаціях. Охоронці оснащені боді-камерами (відеореєстраторами), раціями, бронежилетами, антивандальними телефонами, газовими балонами, наручниками-стяжками (пластикові) і кийком за спиною.

Представники «Муніципальної охорони» можуть припинити злочини та утримувати порушника до прибуття поліцейських. І навіть протидіяти зловмисникам та застосовувати спецзасоби, використовувати службових собак. Також «вартові» можуть надавати першу допомогу, проводити профілактику пияцтва та наркоманії.

Наприклад, викинути алкоголь із «наливайки». Ще їм дозволяється відвести злочинця до відділення, якщо про це попросили поліцейські. Охорона може вимагати у громадян дотримуватися пропускних та внутрішніх режимів та затримувати у разі спроби проникнення на локацію. Про кримінальне чи адміністративне правопорушення «вартові» мають негайно повідомити поліцію.

ОБОВ'ЯЗКИ МУНІЦИПАЛЬНОЇ ОХОРОНИ

  • Забезпечення громадського порядку на об'єктах комунальної власності та у місті;
  • Забезпечення цілісності об'єктів комунальної власності;
  • Протидія можливим загрозам чи провокаціям;
  • Запобігання небезпечним та надзвичайним ситуаціям, мінімізація їх наслідків;
  • Інформування органів Нацполіції про події або про ті, що готуються, злочини, місця концентрації злочинних угруповань;
  • Сприяння поліцейським у розкритті злочинів, розшуку людей, захисті інтересів держави, підприємств, організацій, громадян від злочинців;
  • Підвищення рівня дисципліни учасників дорожнього руху; зменшення ДТП; кількості злочинів, пов'язаних з використанням транспорту; підвищення безпеки дорожнього руху;
  • Зменшення кількості крадіжок, нападів, хуліганства тощо;
  • Надання невідкладної допомоги потерпілим від нещасних випадків чи правопорушень;
  • Участь у порятунку майна та людей, підтримці громадського порядку у разі стихійного лиха та інших надзвичайних обставин;
  • Допомога органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку та громадської безпеки, запобігання кримінальним та адміністративним правопорушенням.

Зазначимо, що у 2021 році КП «Муніципальна охорона» вже купувала собі 15 автомобілів (у т.ч. 12 джипів Renault Duster).

У Києві для муніципальної охорони придбають 18 автомобілів: скільки мільйонів витратять 4

Нагадаємо, що для дарницьких лісничих планують придбати 4 автомобілі на 3,2 млн грн.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.