Мерія Києва проводить інвестиційний форум у Брюсселі за 3,3 млн грн: що там відбувається

Мерія Києва проводить інвестиційний форум у Брюсселі за 3,3 млн грн: що там відбувається

Під час війни столична влада продовжує залучати увагу до міста як всередині країни, так і за її межами. Департамент економіки та інвестицій КМДА замовив роботи з підготовки та проведення інвестиційного форуму у столиці Бельгії. Про це повідомляється у системі публічних закупівель ProZorro.

Організує захід для столичної мерії фізична особа-підприємець Дмитро Коваленко за 3,3 млн грн. Згідно з тендерними документами, захід має проходити 28 листопада у Брюсселі, а на підготовку відводилося ще 2 дні. Тендер оголосили 25 жовтня. А переможця визначили 4 листопада. Крім Коваленка інших бажаючих не було.

Інвестфорум на 200 делегатів проходить 28 листопада у Брюсселі (Бельгія). У ньому беруть участь зокрема мер Києва Віталій Кличко і мер Брюсселя Філіп Клос. На сторінці заходу в Фейсбуці сказано, що там шукатимуть «ефективні рішення та шляхи подолання наслідків війни, а також конкретний план відновлення та модернізації Київської агломерації». Там зазначенко, що «Форум зосереджує обговорення шляхів відбудови та зміцнення київського столичного району у відповідності з цифровізацією, технологічними рішеннями та соціально-економічною інтеграцією, що сприятиме розширенню суспільного блага та швидкішому відновленню України».

Серед гостей заходу мери Брюсселя, Парижа, Берліна, Гельсінкі, Риму, Сараєва. Також бере участь у заході заступник Віталія Кличка Микола Поворозник. Подивитися трансляцію можна з українським перекладом за посиланням:

Підрядник забезпечив організаційно-технічний супровід, а саме доставив, змонтував обладнання, а потім його розбере і поверне назад. У перелік входять комп’ютери, відеокамери, обладнання для синхронного перекладу, сценічне, звукове та світлове обладнання, банерні конструкції, телевізор, подіум тощо. Під час заходу також задіяні 4 технічні працівники, щоб все йшло як по маслу.

Згідно з кошторисом найдорожче коштує використання свiтлодiодного екрану 8х3 м за технологією SMD із пітчем 2,97 мм – 731 тис. грн. Також 237 тис. грн припадає на фермову конструкцію для екрану.

У 2021 році Інвестфорум проходив у Києві і коштував 4,01 млн грн, у 2020 році – 3,4 млн грн, у 2019 році – 2,47 млн грн, у 2018 році – 2,97 млн грн, у 2017 році – 2,88 млн грн, а в 2016 році – 802 тис грн.

Що відомо про підрядника

Дмитро Коваленко отримав це замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Він підтвердив свій досвід угодами з фірмою «Авіа Системний інтегральний сервіс» щодо досвіду проведення заходу і асоціацією «Український центр сталевого будівництва» щодо фіналу національного архітектурного студентського конкурсу «Steel Freedom». Електронна пошта Коваленка fin@vdmgroup.com.uа належить київській фірмі «ВіДіЕм Груп» («VDM Group»), яка програла фірмі «О2ПР» тендер щодо Інвестфоруму Києва в минулому році. «ВіДіЕм Груп» володіють Іван Красновид та Денис Лопатюк. Коваленко є підприємцем з 2020 року, але вже встиг надавати обладнання в оренду для заходів Офісу Президента.

Дмитро Коваленко загалом за 2020-2022 роки виграв у тендерах 21 раз, отримавши суму у 3 млн 945 тис. грн (включно з останнім по організації форуму у Брюсселі). Але здебільшого займався організацією не настільки масштабних заходів для бюджетних установ. Якщо ви добре володієте англійською, то можна подивитися трансляцію того, що відбувається на форумі (або переглянути запи пізніше) мовою оригінану:

Звісно, що подібний захід з такими спікерами не вдалося би провести в Україні за умов наявності загроз російських обстрілів. А перебої зі світлом могли би внести суттєві корективи у порядок денний Інвестфоруму. Тому його проведення за кордоном доречно. Але чи доречні такі витрати з міського бюджету під час війни? Це ми побачимо найближчими місяцями з рівня допомоги західних столиць для Києва і Київської області.

Нагадаємо, що попри війну столична влада витрачає кошти на комфорт у місті: на благоустрій парку «Прибережний» витратить 42,7 млн грн, а парку довкола озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі – 21,5 млн грн. На три сквери - ще 5,9 млн грн.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.