Нардепка Третьякова від Слуги народу зареєструє товарний знак «Неякісні діти»

Нардепка Третьякова від Слуги народу зареєструє товарний знак «Неякісні діти»

Скандальна депутатка від провладної партії, вочевидь, хоче свій крилатий вислів зробити унікальним. Галина Третьякова зареєструвала його як товарний знак. Відповідно, якщо хтось у бізнесі спробує його використати без її дозволу, то буде за це покараний судом. Історія про «неякісних» дітей з’явилася у 2020 році, коли нардепка Третьякова звинувачувала окремих батьків у тому, що вони народжують, щоб отримати від держави кошти.

Голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, членкиня фракції «Слуга народу» Галина Третьякова заявку на оформлення права власності на товарний знак «Неякісні діти» подала ще у липні 2021 року. Допомагає Третьяковій у цьому адвокатка Вікторія Зажигаєва. Зараз розгляд заявки знаходиться на стадії формальної експертизи. А Третьякова за це сплатила 9600 гривень.

Заявка на реєстрацію товарного знаку Третяковою
Заявка на реєстрацію товарного знаку Третяковою

Також Третьякова дещо раніше подала заявку на реєстрацію товарного знаку або торгівельної марки «Якісні діти». Цей знак теж на стадії експертизи. І за нього скандальна депутатка також сплатила 9600 гривень. У разі реєстрації обидва знаки можна використовувати у сфері освіти, маркетингу та інтернет-технологій. Що з цими знаками буде робити депутка – наразі невідомо. Можливо, хоче у майбутньому написати книгу.

Нагадаємо, народна депутатка Галина Третьякова у 2020 році на вебінарі Київської школи економіки заявила, що малозабезпечені сім'ї «для отримання державної допомоги» народжують дітей «дуже низької якості, які теж «сідають» на публічні кошти». Як доказ цієї теорії вона навела приклад заступника міністра соцполітики Великобританії, який нібито колись пропонував в обмін на допомогу від держави стерилізувати її одержувачів. Третьякова згадувала досвід Сінгапуру, де перший прем'єр-міністр країни Лі Куан Ю нібито стерилізував жінок без вищої освіти.

Подібні заяви здійняли хвилю обурення серед громадськості в Україні, навіть вимагали відставки Третьякової з поста голови парламентського комітету. Згодом Третьякова прокоментувала, що термін про якість дітей не її і поскаржилася на «проплачену інформаційну кампанію» проти неї. Сама вона пояснила потім, що мала на увазі, що соціальна політика має бути спрямована не від бідних для бідних, а від багатих для бідних.

Нагадаємо, Галина Третьякова є народною депутаткою України у Верховній Раді від партії «Слуга народу» з 29 серпня 2019 року. Третьякова є однією з розробниць проєкту пенсійної реформи та відстоює ідею підвищення віку для виходу на пенсію. Ще вона відома іншими скандальними ідеями та заявами. Наприклад, пропонувала розстрілювати українців через непокору в армії.

У 2020 році Галина Третьякова жалілася на те, що депутатська зарплата у 42 тисячі гривень на місяць замала. У 2021 році була однією з ініціаторів законопроєкту, згідно з яким пропонувалося чиновників і політиків в Україні обов’язково перевіряти у психіатрів і наркологів. У 2022 році пропонувала змусити таксистів, парікмахерів, репетиторів звітувати про свої доходи.

Нагадаємо, звільнений за напад на журналістів програми «Схеми» екс-голова Укрексімбанку Євген Мецгер очолив держпідприємство «Укрфінжитло».

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.