Хто відремонтує будівлю Державного податкового університету в Ірпені за 31,2 млн грн

Хто відремонтує будівлю Державного податкового університету в Ірпені за 31,2 млн грн

Університет, який постраждав від злочинних військових дій російської армії та частково був зруйнований, проводить ремонт частини ушкоджених приміщень. Адреса проведення робіт з відновлення будівлі в Ірпені – вулиця Університетська, 31. Поточні ремонти за 31 млн 187 тис. 886 грн проведе фірма ТОВ «Промін Буд Сервіс». Що про неї відомо – читайте у матеріалі.

Згідно з першим договором на 20 млн 91 тис. 65 грн будуть проводити роботи в учбовому центрі А6. Ремонт потрібен для кращого проходження опалювального сезону. Договір ще не опублікований. Відповідно що зроблять – невідомо. Фірму, яка проведе роботи, визначили без тендеру, а ремонт вона має провести до 15 грудня. Раніше спроби ірпінського Державного податкового університету знайти підрядників наражалися на невдачі – не було бажаючих. Також не опубліковані договори, технічні завдання та об’єми робіт по поточним ремонтам навчального корпусу А1 (9 млн 724 тис. 344 грн) та навчального корпусу А9 (1 млн 372 тис. 476 грн). За попередніми повідомленнями у виші мали провести заміну покрівлі та зонтів над ганками, вікон та дверей, ремонт фасадів, утеплення горища, змонтувати металоконструкції сходів, площадок та огороджень, оновити водостічну систему тощо. Додаємо сюжет телеканалу СТБ про вигляд понівеченого закладу вищої освіти:

"4 березня університет зазнав перших руйнацій. Були мінометні обстріли. Ми нарахували тоді шість влучань. Зрештою, сталося два загорання, які одразу локалізували. Наступного дня відбулася евакуація нашого університету до філії у місті Сторожинець Чернівецькій області", - розповідає проректор Державного податкового університету Василь Чмелюк.

Хто відремонтує будівлю Державного податкового університету в Ірпені за 31,2 млн грн 1

За його словами, широкоформатних руйнувань університет зазнав у 30-х числах березня перед відходом ворожих військ: "У цей час якраз і знищили адміністративну будівлю вишу, будівлю аудиторії соціально-гуманітарного факультету. Тоді зазнали руйнації й два наші гуртожитки, спортивний комплекс та медичний центр. За попередньою оцінкою університет постраждав на 50 %".

Хто відремонтує будівлю Державного податкового університету в Ірпені за 31,2 млн грн 2

З концепцією відбудови Державного податкового університету можна ознайомитися за посиланням. Також на сайті університету є спеціальна сторінка, яка присвячена його відбудові, там можна зробити і внески на його реконструкцію. Для відбудови залучають кошти донорів і спонсорів.

Чим відома фірма «Промін Буд Сервіс»

Компанія ТОВ «Промін Буд Сервіс» була створена у 2016 році та зареєстрована у Києві на місці масової реєстрація за адресою вул. Хоткевича, буд. 12, оф. 177. У 2016-2018 роках власниками були ТОВ «Енердж Сістем» та ТОВ «Томрест», а кінцевими вигодонабувачами – Олександр Терлецький з Вінниччини та Юрій Кириченко з Черкащини.

З 2018 року власником фірми є Андрій Цвильов з окупованого Донецька. У 2018-2021 роках директором був Ігор Черкашин, а з 2021 року – Секретар Олег Олегович. Ігор Черкашин керував ТОВ «Марморокбуд», яке належало Дмитру Шведченку з Донецька, Олександру Гершуну зі Святогірська та Євгенії Ніколаєнко із Краматорська. Дмитро Шведченко був помічником народного депутата Анатолія Близнюка від Партії регіонів.

Підприємству «Промін Буд Сервіс» також на 100% належить підприємство «Стантехсервіс», зареєстроване у місті Слов’янськ Донецької області, яке займається ремонтом електрообладнання для промислових підприємств. Також Цвильов є власником Приватного виробничо-комерційного підприємства «Пегас» у Дніпрі, яке займається пожежною і охоронною сигналізацією. Ще Цвильову належить київське ТОВ «Райзен Лайт», яке у 2022 році виконувало роботи на 5,7 млн грн для Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та КП «Київтеплоенерго». А Олег Секретар є засновником та директором ТОВ «Вестастройсервіс» у Краматорську та ТОВ «Будівельна компанія «Перфектум» у Дружківці Донецької області.

Фірма ТОВ «Промін Буд Сервіс» бере участь у державних тендерах з 2018 року. За цей час підприсала 96 угод на 649,77 млн грн. Найбільше – про будівництво центру захисту тварин на вул. Автопарковій у Дарницькому районі Києва, будівництво дитячого садочка у селищі Глеваха на Київщині, ремонт доріг на Сумщині тощо.

На початку 2022 року ПВКП «Пегас» Андрія Цвільова, як субпідрядник, мало провести роботи з улаштування пожежної сигналізації у лікарні Маріуполя в рамках тендеру, виграного фірмою ТОВ «Хозхімсервіс». Остання належить родині Олега Кізіменка – колишнього заступника губернатора Севастополя (2012-2014), екс-начальника управління капітального будівництва Донецької облдержадміністрації (2004-2012). Олег Кізіменко у 2010-2012 роках встиг попрацювати під керівництвом Анатолія Близнюка, який був головою Донецької ОДА (2010-2011) та міністром регіонального розвитку (2011-2012). А син Олега Кізіменка Матфей у 2012-2014 роках встиг попрацювати помічником Анатолія Близнюка. Саме підприємство «Промід Буд Сервіс» раніше орендувало техніку у ТОВ «Хозхімсервіс» і виконувало роботи як субпідрядник по ремонту траси Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь.

Зараз Держаудитслужба судиться проти ТОВ «Промін Буд Сервіс» та Глевахівської селищної ради за визнання договору про будівництво дитячого садочку недійсним. У той же час Фастівська окружна прокуратура підозрює, що на цьому будівництві частина грошей з бюджету могла бути вкрадена чиновниками Глевахівської селищної ради та посадовими особами «Промін Буд Сервісу». На думку прокурорів, переможець тендеру порушив вимоги тендерного законодавства та взагалі не мав отримати перемогу, наразі слідство триває. А держпідприємство «Фінансування інфраструктурних об’єктів» у суді вимагає в ТОВ «Промін Буд Сервіс» у Господарському суді Києва повернути 11 млн 133 тис. 347 грн за невиконання обов’язків по ремонту доріг та ще 8 млн 682 тис. 640 грн за іншим договором.

Хто зносив зруйновані внаслідок війни будинки на Гостомельському шосе на замовлення Ірпінської міської ради - читайте тут.

ФОТО - Оперативна Україна

Дмитро Чернишов

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.