Київрада хоче продати землю на Берківцях «Епіцентру»: скільки отримає місто в бюджет

Київрада хоче продати землю на Берківцях «Епіцентру»: скільки отримає місто в бюджет

На сайті Київської міської ради виник новий проєкт рішення. Депутати пропонують продати землю на вул. Берковецькій, 6 у Святошинському районі мережі родини екс-депутатів Олександра і Галини Герег «Епіцентр». За цією адресою вже знаходиться діючий будівельний гіпермаркет. Скільки може отримати Київ від такого продажу – читайте в Інформатор Гроші.

Проєкт рішення зареєстрували заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, перший заступник директора департаменту земельних ресурсів КМДА Віктор Дворніков та начальник юридичного управління цього департаменту Дмитро Радзієвський. ТОВ «Епіцентр К» продадуть земельну ділянку на вул. Берковецькій, 6 площею 0,7743 гектара. Оцінку вартості землі проводило комунальне підприємство «Київський інститут земельних відносин». Земля наразі належить територіальній громаді міста. Чиновники не написали, скільки зараз «Епіцентр» сплачує за оренду вказаної ділянки. ТЦ «Епіцентр» на вул. Берковецькій, 6В на Біличах неподалік ТРЦ «Лавіна» працює у будні дні та суботу з 07:30 до 21:00, у неділю – з 08:00 до 21:00.

Згідно з оцінкою комунального інституту, вартість землі для «Епіцентра» має становити 31 млн 801 тис. грн без ПДВ. При цьому підприємство вже сплатило аванс – 3 млн 590 тис. 669 грн. Аванс входить до вартості. При цьому підприємство має сплатити половину вартості протягом 30 днів після нотаріального засвідчення договору про придбання землі (перший платіж), а решту – протягом року від дати засвідчення (щомісячні рівні платежі). Тобто потрібно одним платежем заплатити 14 млн 105 тис. 165 грн. Можливо, це станеться вже у цьому році. А потім по 1 млн 175 тис. 430 грн щомісяця. Якщо вчасно не сплатити перший платіж або затримати черговий платіж на понад 2 місяці, дія договору про купівлю землі буде припинена.

Власниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%), Тетяна Суржик (0,73%). Олександр Герега – народний депутат України у 2012-2019 роках від Хмельницької області, був членом фракції Партії регіонів у Верховній Раді України, згодом створив партію «За конкретні справи». Галина Герега – його дружина, була депутаткою Київської міської ради з 2006 по 2014 рік, у 2011-2014 роках була заступницею міського голови Києва та секретарем Київради, з липня 2012 року по червень 2014 року виконувала обов’язки міського голови Києва.

У 2020 році під час коронавірусної кризи і локдауну мережа «Епіцентр» отримала преференції з боку діючої влади. На відміну від інших магазинів, «Епіцентри» працювали та продавали практично весь асортимент товарів. Але також продавали і те, що потрібно було громадянам для запобігання захворюваності: маски, медичні рукавички, антисептики тощо.

Нагадаємо, у Києві до кінця року планують провести капітальний ремонт у парку навколо озер Йорданське та Кирилівське в Оболонському районі за 21,5 млн грн. А ще КП «Київзеленбуд» витратить 42,7 млн грн на благоустрій парку «Прибережний» та 5,9 млн грн на благоустрій трьох скверів. Також депутати Київради пропонують виділити 600 млн грн на наступний рік на задоволення потреб виборців та виплату їм матеріальної допомоги.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.