У центрі Києва продають головний офіс Промінвестбанку: скільки він коштує

У центрі Києва продають головний офіс Промінвестбанку: скільки він коштує

11 травня Рада нацбезпеки і оборони України ухвалила рішення про націоналізацію «Промінвестбанку» та конфіскацію його майна. Це пов’язано з тим, що банк належав російському ВТБ-банку. Наступного дня це рішення підтримала Верховна Рада. З серпня майно банку розпродається на аукціонах. На продаж виставили центральний офіс «Промінвестбанку» на вул. Софіївській, 9 у Києві за 50 млн грн.

Продажем майна російського банку займається Фонд гарантування вкладів. Оголошення про продаж головного офісу банку було виставлено у системі ProZorro.Sale. Стартова ціна – 49 млн 485 тис. 301,6 грн. Протягом аукціону переможе той, хто запропонує найбільшу ціну – вищу за стартову. Якщо продаж не вдасться, наступного разу будівлю можуть спробувати продати дешевше.

Площа виставленої на продаж будівлі банку на вул. Софіївській, 9 в Шевченківському районі столиці складає 590,5 кв. м. Будівлі розташовуються у двохвилинній пішій доступності до Майдану Незалежності. Торги пройдуть за англійською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи. Кошти, отримані від продажу активів, Фонд гарантування вкладів спрямує на розрахунки з кредиторами ПАТ «Промінвестбанк».

Вигляд будівлі з вулиці
Вигляд будівлі з вулиці

Покупцями не може бути російська федерація, пов’язані з нею громадяни, зареєстровані у росії компанії. Громади рф не можуть виступати покупцями у цієї будівлі за виключенням тих росіян, хто мешкає в Україні на законних підставах. Також не зможуть придбати майно банку юридичні особи, у яких частка росії або російських громадян (крім тих, хто законно мешкає в Україні законно) скаладає 10% або більше.

Подвір'я баківського відділення
Подвір'я баківського відділення

Крім самої будівлі продається земельна ділянка під нею (0,0637 гектара) та 182 одиниць офісного приладдя. Серед цього приладдя 7 сейфів, 3 банкомати, 2 кондиціонери, жалюзі, столи, стільці, системи електронної черги, шафи, дивани, тумби, крісла, холодильник, шкафи, цифровий фотоапарат. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням.

Все пристосовано для роботи банківського відділення
Все пристосовано для роботи банківського відділення

У центрі Києва продають головний офіс Промінвестбанку: скільки він коштує 4

Потенційні покупці можуть подати свої заявки на участь в аукціоні до 12 жовтня до 20:00. Аукціон з продажу відбудеться 13 жовтня. Для участі у аукціоні нужно внести 10% від вартості об’єкту як гарантійний внесок – а це 4 млн 948 тис. 530 грн 16 коп. За усіма питаннями щодо придбання об’єкта та участі в аукціоні потрібно звертатися до Бєлкіної Олени Олександрівни за номером (050) 620-02-94, електронна пошта: helenbelkina80@gmail.com.

Нагадаємо, що 25 лютого 2022 року, на наступний день після повномасштабного вторгнення, український Національний банк виступив із заявою, що банки держави-агресора більше не працюватимуть в Україні. «Промінвестбанк» позбавили ліцензії. Також нагадуємо, що у вересні продали торгівельно-розважальний центр «Дивосвіт» на Оболоні.

Дмитро Чернишов

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.