Київрада може забрати землю під новими чергами «Новопечерських Липок»

Київрада може забрати землю під новими чергами «Новопечерських Липок»

29 вересня на сайті Київради був опублікований проєкт рішення щодо розірвання договорів оренди трьох ділянок у Печерському районі. Зараз там будуються нові черги житлового комплексу «Новопечерські Липки». У жовтні 2018 року землі на Залізничному шосе, 47 отримала в оренду фірма «ШАТО-ІНВЕСТ», до якої мав відношення екс-нардеп Василь Хмельницький.

Згідно із поясненнями до проєкту рішення, з 50-х років минулого століття ця територія міста  була переважно промисловою зоною, на якій розміщувалися залізничні колії та автотранспортні підприємства, зокрема колишнє «АТП-13069». Автор проєкту вказує на те, що ділянка є зсувонебезпечною зоною історичної місцевості Чорна гора на Печерську. Але у липні 2018 року міськрада затвердила детальний план цієї території.

Проти затвердження плану, як писав сайт КиївВлада, були самі кияни. Головними претензіями було те, що документ суперечив Генплану Києва - чисельність населення у районі хотіли збільшити практично вдвічі. Це, на думку містян, мало призвести до перенаселення району. Проте у той час депутатка міської ради Алла Шлапак казала, що основне завдання цього детального плану – розвинути ЖК «Новопечерські Липки».

І зараз люди жаліються, що щільна забудова позбавляє їх зелених зон. Також, до Печерської райради надходять скарги щодо псування та забруднення  важкою будівельною технікою міжквартальних проїздів в мікрорайоні, забиття дощової каналізації через що під час опадів утворюються калюжі, складування будівельного сміття. Люди зверталися до забудовника – компанії «Шато – Інвест» щоб вони усунули незручності, проте нічого не змінилося.

Що за «Новопечерські Липки»

На офіційному сайті житлового комплексу зазначено, що новобудови займають площу більше 25 га в історичному центрі Києва. Загальна площа забудови складає 684 тис. 014 м кв, загальна площа житлової частини кварталу - 481 тис. 781 м кв. На одному з будівельних сайтів є інформація, що з 2010 року були здані 28 будників у трьох ЖК, а ще 18 будинків у процесі будівництва.

Забудовником кварталу вказані фірми «Будспецсервіс» та «Шато-Інвест», а засновниками ЖК виступають CITY ONE DEVELOPMENT Валерія Кодецького та компанія Ukrainian Property Development (UDP), до якої мав відношення колишній нардеп Василь Хмельницький. Про те, що Хмельницький виходить з UDP, а його партнер Іванов викуповує його акції повідомляли у грудні минулого року.

Що відомо про власників забудовника

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірму «Шато-Інвест» зареєстрували більше 15 років тому у Києві. Одним з найперших засновників було «АТП-13069», будівлі якого зносять заради нового ЖК.

Керівником фірми вказаний Руслан Корнієнко, а засновниками -  «КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ «ЮДП ЕССЕТ МЕНЕДЖМЕНТ» та «СІТІ ВАН ДЕВЕЛОПМЕНТ» Валерія Кодецього. Він – колишній керівник компанії UDP Василя Хмельницького та Андрія Іванова.

Інформатор Гроші писав, чому екс-нардеп Василь Хмельницький зацікавився індустріальним парком у Бучі.

Олена Скобцева

Фото - сайт UDP

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.