У Києві виставлено на продаж ТРЦ «Магелан»: за скільки продають майно «дочки» «Сбєрбанку Росії»

У Києві виставлено на продаж ТРЦ «Магелан»: за скільки продають майно «дочки» «Сбєрбанку Росії»

В жовтні на аукціоні можна буде купити приміщення торгівельного центру у Києві. Разом з ним продають Славутський маслоробний комбінат у Хмельницькій області. Початкова ціна – більше 3 мільярдів гривень. Тому, якщо ви хотіли скласти конкуренцію торгівельному центру «Ocean Plaza», який відкривається теж у жовтні, то ще є час взяти участь в аукціоні.

12 жовтня на торгах спробують продати майно «МІЖНАРОДНОГО РЕЗЕРВНОГО БАНКу», який ліквідується. В цей день можна буде придбати 28 тис. 539,5 м кв торговельно-розважального центру «Магелан» у Києві та 13 тис. 041,3 м кв Славутського маслоробного комбінату у Хмельницькій області. Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів.

У Києві виставлено на продаж ТРЦ «Магелан»: за скільки продають майно «дочки» «Сбєрбанку Росії» 1

У Києві виставлено на продаж ТРЦ «Магелан»: за скільки продають майно «дочки» «Сбєрбанку Росії» 2

Подати заявку можна до восьмої вечора 11 жовтня. Початкова ціна лоту - 3 млрд 163 млн 222 тис. 345,37 грн. Участь в аукціоні можуть узяти як компанії, так і фізичні особи, які не пов’зані із державою-агресором.

Майно російського банку продають

Торги з продажу майна «МІЖНАРОДНОГО РЕЗЕРВНОГО БАНКу» оголошують не в перше. На початку вересня вже намагалися продати спортклуб з басейном та спа-салоном на вул. Старонаводницькой за 473,8 млн грн. Але торги не відбулися. Хоча це не єдині активи банку. Так, 20 вересня на аукціон виставлені база відпочинку, промислові будівлі та магазин в Черкаській області. Це, а також товари, авто та обладнання продають за 279,4 млн грн.

Пізніше, 23 вересня на торгах можуть продати бізнес-центр в Одесі на вул. маршала Бабаджаняна, буд. 25-Б. Початкова вартість цієї нерухомості в 8010,2 м кв -  2 млрд 388 млн 790 тис. 204,34 грн.

Що відомо про банк

За інформацією аналітичної платформи YouControl, «МІЖНАРОДНИЙ РЕЗЕРВНИЙ БАНК» повністю належав «Сбєрбанку Росії». В минулому році Верховний Суд ухвалив остаточне рішення в спорі між Ощадбанком і українською «дочкою» російського Сбербанку щодо прав на торговельну марку «Сбербанк» на території України. Після цього, російський власник змінив назву «дочки» в Україні – із Сбербанку на «Міжнародний резервний банк».

Нагадаємо, що 25 лютого, на наступний день після повномасштабного вторгнення, український Національний банк виступив із заявою, що банки держави-агресора більше не працюватимуть в Україні. Разом із резервним банком ліцензії лишився «Промінвестбанк». В той же день, 25 лютого, було розпочату процедуру ліквідації «МІЖНАРОДНОГО РЕЗЕРВНОГО БАНКу». Вона має закінчитися наприкінці лютого 2025  року.

Інформатор Гроші писав, що в жовтні торгівельний центр «Ocean Plaza» може відновити роботу. Раніше, його орендарі не поспішали повертатися до роботи через репутаційні ризики. Вважається, що зачинення було пов’язане загрозою націоналізації, адже ТРЦ пов’язували з російським олігархом Аркадієм Ротенбергом. Але останні судові рішення дозволили заявити про відкриття ТРЦ, а репутацію підтримає заява про перераховування прибутку іноземного акціонера в український бюджет.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.