Хто прибиратиме і ремонтуватиме дороги у селищі Порошенка і Тимошенко під Києвом

Хто прибиратиме і ремонтуватиме дороги у селищі Порошенка і Тимошенко під Києвом

Селищна рада Козина замовила роботи з благоустрою на 4,4 млн грн. У цьому елітному містечку під Києвом мешкає чимало українських політиків і топ-чиновників. Зокрема, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Віктор Ющенко, Роман Насіров та багато інших. Кому місцева влада довірила облаштувати дороги і тримати їх у чистоті для «кращих» людей України – читайте у матеріалі.

Козин – селище в Обухівському районі Київської області з населенням близько 4 тисяч осіб. Розташоване у 25 км від центру Києва та у 15 км від міста Обухів. Часто його відносять до місцевості Конча-Заспа. Разом з сусідніми селами у Козинській громаді мешкає 5,6 тис. осіб та ще багато хто з політичних діячів і впливових бізнесменів тут має заміські будинки. Зокрема, у Козині раніше орендував будинок і головний "радикал" країни Олег Ляшко.

Ремонти доріг у Козині та навколишніх селах

Роботи з утримання та поточного ремонту доріг у Козині за 1 млн 838,4 тис. грн до кінця року виконуватиме ТОВ «Данко». Ця фірма працює з 2003 року. Спочатку вона була зареєстрована у Донецьку, у 2015 році її переєстрували спочатку у Слов’янську, а наприкінці року – у Києві. Кінцевий власник – прописаний в окупованому з 2014 року місті Макіївка Донецької области Денис Чумак. Наразі він мешкає у Києві. Роботи проведуть до 15 листопада. Ремонтуватимуть дороги у Козині по таких вулицях:

  • вул. Солов`яненка;
  • вул. Лобановського;
  • вул. Лугова;
  • вул. Козацька;
  • вул. Рудиківська;
  • вул. Берегова;
  • вул. Кожедуба;
  • вул. Партизанська;
  • вул. Шевченка;
  • вул. Набережно-Лугова;
  • вул. Садова;
  • пров. Тихий

У селі Підгірці будуть ремонтувати вул. Боровкову, вул. Лугову, вул. Гагаріна, вул. Васильківську, вул. Київську, вул. Жорновки, вул. Садову. В селі Романків – вулиці Лісова і Сосновий бір. У с. Креничі – вул. Центральна та вул. Польова. У с. Малі Дмитровичі – вул. Васильківська. У с. Великі Дмитровичі – вулиці Шевченка, Молодіжна, Набережна, Польова. У с. Тарасівка – вулиці Шевченка і Пушкіна. У с. Березове – вулицю Березову, у с. Старі Безрадичі – вулиці Набережну, Свободу, Тиханську, Київську, у с. Нові Безрадичі – вул. Підгірну, пров. Сонячний, пров. Церковний, у с. Паращина – вул. Садову, у с. Капустяна – вул. Капустяну.

ТОВ «Данко» з 2016 року уклало договорів на 3,33 млрд грн. Здебільшого фірма займалася ремонтами доріг у нині окупованій Луганській області (1,1 млрд грн), Волинській (640 млн грн), Харківській (580 млн грн), Донецькій (500 млн грн) областях. У Козині ТОВ «Данко» вже отимувала замовлення від Київської ОДА на 12 млн грн на ремонт дороги по вул. Козацька та провул. Козацький.

У 2021 році Печерський районний суд Києва підозрював ТОВ «Данко» у тому, що у Луганській області фірма поклала 16 156 кв. м асфальтобетону на дороги замість 20 тис. 724 кв. м (як було зазначено в акті виконаних робіт). Також фірму підозрювали у тому, що у 2016-2017 році у Донецькій області вона провела неякісно дорожні роботи на 9,4 млн грн, чим завдала збитків державі в особливо великих розмірах. Ці справи поки що нічим не завершилися. Інших крупних справ за всі мільярдні тендери у компанії не було.

Прибирання вулиць в елітному селищі

Послуги з прибирання вулиць містечка Козин за 2 млн 556 тис. грн замовили фірмі ТОВ «Маєток 2009». Роботи підприємство буде проводити до кінця грудня 2022 року. Дороги і тротуари будуть як підмітати вручну, так і за допомогою механічних засобів. Що цікаво, у тендері програло комунальне підприємство Підгірців, яке підпорядковується селищній раді.

ТОВ «Маєток 2009» засноване у 2009 році у Козині. З 2012 року Козинська селищна рада замовила послуг підприємству на 33 млн 140 тис. грн. Здебільшого – на роботи з благоустрою та очищення вулиць, також бере в оренду у підприємства техніку. Майже повністю підприємство існує за рахунок доходів від влади Козина.

У 2011-2019 роках власником і директором (до 2015 року) ТОВ був Олександр Чиженко. З 2016 року директор, а з 2019 року і власник підприємства Валерій Онуфрійчук. Також він зареєстрований з 2005 року як фізична особа-підприємець, основний вид діяльності – оптова торгівля у неспеціалізованих магазинах. У 2015 році Валерій Онуфрійчук був членом Обухівської районної виборчої комісії від Радикальної партії Олега Ляшка. А з 2020 року Онуфрійчук – депутат селищної ради Козина.

Нагадаємо, невеликий будинок у Козині також має народний депутат України від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв.

Валерій Магланович

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.