Під час війни: на ремонт у парку «Орлятко» у Києві витратять більше 15 мільйонів гривень

Під час війни: на ремонт у парку «Орлятко» у Києві витратять більше 15 мільйонів гривень

Під час війни у столиці вирішили, що «є час та натхнення» зайнятися благоустроєм. Період для цього обрали вдалий – ближче до зими. Звісно, роботи будуть проходити у наступному році аж до вересня 2024-го. І гроші на це витратять чималі. Хоча на реконструкцію парку «Орлятко» вже витратили більше 22 мільйонів.

26 вересня пройде аукціон в тендері з реконструкції та благоустрою парку «Орлятко» у Солом’янському районі Києва. На це КП «КИЇВЗЕЛЕНБУД» готовий витратити до 15,6 млн грн. Про це йдеться у повідомленні на сайті публічних закупівель Prozorro.

За ці кошти до вересня 2024 року мають облаштувати чоловічу та жіночу гардеробні (закуплять шафи, стіл, стільці (у тому числі для людей з обмеженими можливостями), лавки, вогнегасник, урни, мильниці, дзеркала, пеленальний столик та сушарки для рук). Вбиральні облаштують сходами, пандусами та відмостками.

Компанія-переможець має змонтувати обладнання для пожежної сигналізації, мережі водопроводу та каналізації, облаштувати доріжки та сходи, лавочки та урни. Також, в кошторис входить нанесення декоративного малюнку. В парку «Орлятко» може з’явитися майданчик для настільного тенісу та памп-треку (спеціальна велосипедна траса без рівних ділянок – ред.).

Під час війни: на ремонт у парку «Орлятко» у Києві витратять більше 15 мільйонів гривень 1

Планується, що у зоні відпочинку змонтують нову систему освітлення, встановлять нову огорожу території парку та проведуть озеленення. До вересня 2024 року мають висадити акацію шаровидну, іргу вільхолиста і таксодіум дворядний. Також засяють партерні, маврітанські та звичайні газони.

Ремонт парку під час війни

Наприкінці 2020 року на реконструкцію зони відпочинку витратили 18 млн 433 тис. 550,93 грн, в 2021-му значно менше - 3 млн 962 тис. 045,37 грн. Але ще більше залишилося зробити.

«КИЇВЗЕЛЕНБУД» раніше вже намагався провести тендери на благоустрій парку. До широкомасштабного вторгнення підприємство оголосило тендер на 89,6 млн грн. Але конкурс відмінили через те, що заявки подали замало учасників.

Пізніше, 21 червня 2022 року тендер оголосили знов з тим же кошторисом. Але знов конкурсом компанії не зацікавилися. Тоді, суму кошторису зменшили до 15, 6 млн грн. Наприкінці вересня стане зрозуміло, чи займуться реконструкцією парку хоча б у наступному році.

Цікаво, що тендер наполегливо намагаються провести тоді, коли всі думки та дії міської влади мали б бути зосереджені на підготовці до зими. Тим більше, що уряд своєю постановою №590 на період воєнних дій повністю заборонив будь-які капітальні ремонти та реконструкції.

Інформатор Гроші писав про те, що з Межигір’я під Києвом зроблять державний парк за рішенням суду.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.