До садочків Києва зможуть ходити дітки не тільки працюючих батьків

До садочків Києва зможуть ходити дітки не тільки працюючих батьків

Оновлена система онлайн запису у київські садочки може бути корисною. Справа в тому, що Рада оборони Києва могла відмінити своє рішення щодо прийняття у садки дітей тільки працюючих батьків. Хоча досі про це відкрито не сповістила. Тобто, виходить, що батьки даремно збирали довідки про своє працевлаштування в останні дні?

У дитячі садки Києва цього року мали ходити тільки діти, батьки яких працюють або проходять військову службу. Про це писав сайт «Лівий берег» наприкінці серпня. Таке рішення було прийнято Радою оборони Києва ще у травні цього року.

Вже 6 серпня стало відомо, що Рада оборони Києва могла внести зміни у свій протокол щодо відновлення роботи дошкільної освіти. Про це на своїй сторінці у соцмережі написала киянка Леся Падалка.

«30 серпня провальний (писала профільний)) департамент КМДА повідомив журналістам, що в садочки братимуть лише дітей, чиї батьки мають довідки про роботу/службу (згідно рішення ради оборони Києва від травня цього року). 31 серпня (!) про цю вимогу повідомили керівникам дошкільних закладів. Які взагалі-то повним ходом вже готували їжу і кадри для звичайного прийому дітей, - написала Падалка. - 1 і 2 вересня батьки не мали іншої розваги, як оформлювати собі в частинах і на роботі довідки про свою зайнятість. Хоча ще 1 вересня та сама рада оборони Києва внесла зміни в своє рішення від травня про довідки».

На підтвердження своїх слів вона розмістила скрін нового протоколу Ради оборони Києва від 1 вересня цього року. Він скасовує необхідність приймати до садків дітей лише працюючих батьків. На цьому фото є підписи Віталія Кличко як співкерівника Ради оборони та інших представників.

Нове рішення Ради оборони. Фото – Леся Падалка
Нове рішення Ради оборони. Фото – Леся Падалка

«Зараз 6 вересня, існування цього документу про відміну довідок вже визнають в ДНЗ, але цього досі не озвучили в КМДА», - вважає киянка.

Дійсно, ми не знайшли це рішення ні на сайті міськради Києва, ні на ресурсі департаменту освіти і науки КМДА. Хоча на сайті департаменту досі доступний травневий протокол Ради оборони щодо необхідності довідок від працюючих батьків.

Ми відправили запит щодо пояснень цієї ситуації. Як отримаємо відповідь – одразу сповістимо.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.