Продюсер Созановський отримає від Київради в оренду три ділянки: проєкт рішення

Продюсер Созановський отримає від Київради в оренду три ділянки: проєкт рішення

Ділянки в Києві хочуть взяти в оренду для облаштування в’їздів/виїздів, пішохідних проходів і благоустрою. В міськраді вважають, що землі вже використовуються для потреб «виробничої бази». Хоча все вказує на те, що там знаходиться відома в Україні кіностудія. Там знімали «Х-фактор», «Танцюють всі!», «Скажене весілля», «Вечірній квартал», «Школа доктора Комаровського», «Україна має талант». В студійному комплексі проходять усі етапи кіновиробництва, є костюми та раритетні авто.

На сайті міськради Києва були зареєстровані проєкти рішень щодо передачі в оренду на п’ять років трьох ділянок у Деснянському районі. Мова йде про 0, 2613 га по вул. Миколи Закревського, 22-т-28, 0,4581 на вул. Електротехнічній, 9-28 та ділянку 0,8 га по вул. Електротехнічній, 18-26. Це територія промислового району Троєщини, де знаходиться виробнича база «УКРХАРЧОПРОМСЕРВІС».

Планується, що компанія облаштує там в’їзди/виїзди, пішохідні проходи та виконає благоустрій території. Річна оренда за три ділянки складе 345 тис. 647,36 грн.

Що відомо про орендаря

За інформацією аналітичної платформи YouControl, фірма «УКРХАРЧОПРОМСЕРВІС» була зареєстрована сім місяців тому – у січні 2022 року. До цього часу, з 2011 року це було спочатку закрите, потім публічне, а за ним приватне акціонерне товариство. Дані про місце реєстрації та види діяльності датуються ще раніше – від червня 1997 року. З того часу компанія робила вироби з пластмас і поступово дійшла до здачі нерухомості в оренду.

Засновниками «УКРХАРЧОПРОМСЕРВІС» є відомий продюсер і засновник компанії Film.ua Сергій Созановський і старший партнер юридичної фірми «Коннов і Созановський» Сергій Коннов. Одна з його практик - інтелектуальна власність та медіа.

Рух ЧЕСНО пише, що Сергій Коннов балотувався до Верховної Ради у 2012-му та 2014 роках. Його висувала «Мерітократична партія України». На сайті партії є інформація, що «мерітократія означає, що для блага народу країною управляють лише професіонали». Але обидва рази до парламенту він не потрапив.

Компанія знаходиться на вул. Закревського Миколи, 22. Там же знаходиться студійний комплекс FILM.UA. На сайті комплексу є інформація, що приміщення там знімають «Стар Медіа», «Постмодерн», «Так Треба Продакшн», «Операторські технології», «МРМ», «Прототип Продакшн», «Плей Продакшн», «Анімаград» та «Глоуберрі букс». Тобто студійний комплекс в Київраді називають «виробничою базою». Воно так і є – там виробляють фільми.

У студійному комплексі є вісім павільйонів площею 7 тис. 924 м кв. Там знімали «Х-фактор», «Танцюють всі!», «Скажене весілля», «Вечірній квартал», «Школа доктора Комаровського», «Україна має талант» та інші проєкти. В студійному комплексі проходять усі етапи кіновиробництва, є костюми та раритетні авто.

Що цікавило активістів

У минулому році ділянками «Укрхарчопромсервіс» зацікавилися активісти громадської організації «Стоп корупції». Вони писали, що компанія нібито захопила ділянку, на якій була парковка.

«Цільове призначення земельної ділянки, яка перебуває в оренді у Film.UA – для експлуатації будівель, машинопереробної та іншої промисловості. А там стоїть кіностудія. Тобто, за рахунок використання за нецільовим призначенням, в бюджет сплачується вдвічі менше податків. За цими фактами відкрито кримінальне провадження. Зараз ми спостергіємо за ситуацією і вже підготували відповідні запити для того, щоб цю інформацію підтвердити», – заявив в травні 2021 року правозахисник Максим Томілов.

Не відомо, чим закінчилося провадження і чи було воно взагалі. Ми не знайшли у судовому реєстрі посилання на справу з такими відомостями. Скоріш за все, мова йшла про ділянку по вул. Електротехнічній, 9-28. У березні 2019 року компанії відмовили в оформленні землевідводу для влаштування та обслуговування автостоянки. Тоді «Укрхарчопромсервіс» хотіла отримати в оренду на 10 років 0, 46 га для облаштування стоянки. Пройшло три роки і зараз фірма хоче отримати цю ділянку для облаштування в’їздів/виїздів та пішохідних проходів.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.