Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом

Близько 23:00 4 грудня минулого року вже колишній поліціянт на своєму Volkswagen Passat у врізався в автомобіль ЗАЗ-Таврія. Він рухався зі швидкістю близько 126,98 км/год при допустимих 50 км/год. Пасажир «Таврії» помер на місці, а пасажирка — у лікарні. Водій автівки отримав травми, але залишився живий.

10 років тюрми та 10 років заборони керувати авто. Такий вирок отримав колишній начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Вишгородського районного управління поліції Ігор Тертичний за смертельне ДТП під Києвом. Про це повідомила прес-служба Київської обласної прокуратури.

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом 1

Ігор Тертичний

Згідно даними реєстру судових рішень, 4 грудня 2021 року приблизно о 23:00 Тертичний на своєму Volkswagen Passat врізався в автомобіль ЗАЗ. Внаслідок зіткнення, пасажир «Таврії» помер на місці, а пасажирка — у лікарні. Водій автівки отримав травми, але залишився живий.

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом 2

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом 3

У вироку йдеться, що поліціант був напідпитку. В той вечір він рухався по вул. Свято-Покровській в напрямку до села Старі Петрівці зі швидкістю близько 126,98 км/год. Тобто він «низенько летів», при тому, що дозволена там максимально допустима швидкість - це 50 км/год. В той момент ЗАЗ стояв перед перехрестям та очікував на зелене світло світлофора. Авто Тертичного врізалося в Таврію ззаду. Момент зіткнення можна передивитися на відео за посиланням. Від удару «Таврію» зім'яло та розірвало.

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом 4

За інформацією «Сьогодні», пара Дмитро та Анжеліка, які їхали в «Таврії», поверталася з відпочинку у Єгипті. Друг зустрів їх машиною, щоб відвезти додому. Вони готувалися до весілля. Окрім нареченої, у страшному ДТП загинув і друг пари. Наречений – Дмитро – був за кермом. Йому вдалося вижити.

Колишній поліціант отримав 10 років тюрми за смертельне ДТП у районі Нових Петрівців під Києвом 5

Дружині Тертичного стало зле в залі суду

Дружина капітана поліції сільська вчителька Катерина Тертична дізналася про трагедію з повідомлень у ЗМІ та соцмереж. Про це повідомляв «СтопКор». «Я досі не можу повірити, що це сталося зі мною і моєю родиною. В одну мить усе зруйнувалося: сімейне щастя, робота, навчання дитини», - говорила жінка журналістам в грудні минулого року.

На суді Тертичний заявляв, що не пам'ятає всіх обставин аварії. «Мені дуже шкода, що сталася така ситуація. Прошу вибачення у близьких та родичів потерпілих. З приводу ДТП не можу пояснити, бо втратив свідомість, не пам’ятаю», - заявив колишній поліціант. Ще до вироку винуватця ДТП звільнили з поліції.

Що вирішив суд

1 серпня 2022 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Олеся Лукач оголосила вирок. Згідно з ним, Тертичного визнали винуватим і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати авто строком теж на 10 років. Строк буде рахуватися з моменту затримання - 5 грудня 2021 року.

Також, винуватець ДТП має сплатити 480 тисяч 800 гривень моральної шкоди та 15 тисяч 479, 14 гривень за проведення експертного психологічного дослідження.

Це рішення може бути оскаржено в апеляції. Але під час підготовки матеріалу у судовому реєстрі не було щодо цього відповідного документу.

Ірина Логуш

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.